Teismo procesai dėl Trečekauskų stulpo nesibaigė

Teismo procesai dėl Trečekauskų stulpo nesibaigė

Liūdnai pagarsėjęs deviacijos įrenginys Nr. 007, vadinamas Trečekauskų stulpu, jau seniai pašalintas iš uosto akvatorijos ir "ilsisi" ant krantinės anksčiau UAB "Klaipėdos hidrotechnika" nuomotoje teritorijoje. Tačiau teismai dėl jo tebevyksta.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas pripažino, kad deviacijos įrenginys buvo įsigytas neteisėtai. Tačiau šis teismo sprendimas dar nėra įsiteisėjęs, mat įrenginio savininkė Aurelija Trečekauskienė apeliacine tvarka jį apskundė Klaipėdos apygardos teismui.

Ketvirtadienį Klaipėdos apygardos teisme teisėjų kolegija nagrinėjo A. Trečekauskienės apeliacinį skundą dėl sandorių pripažinimo negaliojančiais. Teismo sprendimas bus skelbiamas gruodžio 6 d.

Priminsime, jog A. Trečekauskienė, tuomečio Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos Juridinio skyriaus vadovo Sauliaus Trečekausko žmona, 2002 metais įrenginį už 100 Lt įsigijo UAB Laivybos paslaugų centro turto varžytynėse. Iki tol, kol nebuvo pradėta kalbėti apie suskystintųjų gamtinių dujų terminalo Klaipėdos uoste statybą, kol įrenginys nepradėjo trukdyti saugiai laivybai, tas sandoris niekam neužkliuvo.

Atsiradus poreikiui pašalinti įrenginį iš akvatorijos, jo kaina šoktelėjo vos ne iki pusės milijono litų. Galų gale viskas baigėsi tuo, kad įrenginys, net nelaukiant Klaipėdos apylinkės teismo sprendimo, Vyriausybės nutarimu buvo paimtas valstybės poreikiams. Dar tebevykstant teismo posėdžiams jis buvo nuverstas ir gulėjo akvatorijos dugne, o šiemet rugsėjį buvo iškeltas ir padėtas ant krantinės teritorijoje, kurią anksčiau nuomojo UAB "Klaipėdos hidrotechnika".

Šiemet kovą Klaipėdos apylinkės teismas 1998 metų turto perdavimo ir priėmimo aktą, kuriuo Susisiekimo ministerija deviacijos įrenginį perdavė UAB Laivybos paslaugų centras, pripažino negaliojančiu.

Be to, šis teismas pripažino negaliojančiu ir 2002 m. gruodžio 13 d. varžytynių aktą, pagal kurį A. Trečekauskienė per Laivybos paslaugų centrui turto varžytines už 100 litų įsigijo nekilnojamą daiktą - deviacijos įrenginį - kaip kilnojamąjį.

Atsakovė šioje byloje buvo ir Susisiekimo ministerija. Klaipėdos apylinkės teismas iš ministerijos priteisė sumokėti A. Trečekauskienei 100 Lt. Be to, A. Trečekauskienei ir ministerijai buvo priteista po 50 Lt teismo išlaidų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder