Kino teatro vadovė: ne valstybei spręsti, ką vaikams žiūrėti

Kino teatro vadovė: ne valstybei spręsti, ką vaikams žiūrėti

Seimui priėmus naują kino filmų indeksavimo tvarką, pagal kurią kino salėse jaunesni nei 7 ar 13 metų vaikai galės žiūrėti atitinkamus filmus kartu su juos lydinčiais suaugusiais, kino teatro „Pasaka“ vadovė Guoda Ungulaitytė teigia, kad taip bus laimingesnės ir šeimos, ir kino teatrai. Dabar, pasak jos, kino teatro darbuotojams nebereikės pyktis su tėvais, kad jų vaikai negali patekti į vieną ar kitą filmą.

„(Pykčių – red.) pasitaikydavo gan dažnai, ir tai sukeldavo nemažai konfliktų tarp mūsų darbuotojų ir tėvų, atsivedusių nepilnamečius vaikus. Kino teatras likdavo kaltas, kad negali vaiko, kurio amžius neatitinka, įleisti į filmą“, - „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ ketvirtadienį sakė G. Ungulaitytė.

Pasak jos, toks įstatymas mažina ir piratavimą, nes vaikai, nepapuolę į kiną, vis tiek nori pasižiūrėti ir tėvai jiems esą parsiunčia filmus iš interneto nelegaliai. Be to, G. Ungulaitytė pabrėžia, kad sprendimas dėl vaiko žiūrimų filmų priklauso ne biurokratams:

„Tikrai tas cenzas ne visada gali atitikti tą filmą ir nebūtinai valstybė turėtų nuspręsti, kokio amžiaus vaikai kokius filmus turi žiūrėti“, - nurodė ji.

Įstatymo pataisos autorius Seimo narys Remigijus Šimašius taip pat labai džiaugėsi, kad toks projektas buvo priimtas.

„Ar mes leidžiame tik biurokratams spręsti, ką turi daryti šeima, ar leidžiame ir šeimai spręsti? Šeimos Lietuvoje yra labai įvairios: vieni šnekasi su vaikais, kiti nesišneka. Vieni šnekasi apie įvairius dalykus, kiti bando izoliuoti vaikus nuo įvairių reiškinių. Vieni leidžia vaikams internete laisviau elgtis, kiti ne. Iš tikrųjų galutinį sprendimą po rekomendacijos, kuri pagal šį įstatymą lieka, tikrai turi priimti šeima“, - tikino R. Šimašius.

Parengė Ieva Kazlauskaitė

Laida „Aktualioji valanda“ transliuojama darbo dienomis 17.05 val.


Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder