Lietuviai įrodė esantys neabejingi prekybos žmonėmis problemai

Lietuviai įrodė esantys neabejingi prekybos žmonėmis problemai

Bendras Lietuvos, Danijos ir Vokietijos kino projektas „Escaping Sunshine“ (liet. „Pabėgimas iš Saulės miesto“) sulaukė lietuvių ir tarptautinės bendruomenės paramos. Itin aktualią XXI amžiaus problemą – prekybą žmonėmis – atspindintis filmas per pusantro mėnesio Šiaurės šalių regiono meno kūrinių finansavimui skirtame tinklalapyje www.manymade.org surinko daugiau nei 51 800 Lt (15 000 eurų). Iš jų 2 proc. bus skirti organizacijos Lietuvos „Caritas“ projektui „Pagalba prostitucijos ir prekybos moterimis aukoms“.

„Tai vienas pirmųjų atvejų, kai meninis projektas iš Lietuvos gauna finansinį palaikymą minios finansavimo (crowdfunding) interneto portale. Itin džiugu tai, kad paramos sulaukėme iš Lietuvos, Skandinavijos ir kur kas tolimesnių šalių gyventojų. Būtent jų dėka filmo „Escaping Sunshine“ teaser‘is jau netrukus išvys dienos šviesą ir padės mums ieškant privataus finansavimo filmui“,- sėkminga socialinio finansavimo kampanija džiaugiasi Lietuvoje gyvenantis filmo režisierius iš Danijos Allan Andersen. Pasak režisieriaus, visiems aktuali problema, drąsus ir atviras kalbėjimas apie ją ir sėkminga socialinė kampanija atkreipė ne tik paprastų žmonių dėmesį. Filmo kūrėjai sulaukė ir fondo „Gerasis Ruonis“ finansinės paramos.

„Filmo komandai labai svarbus tarptautinis dėmesys, todėl socialinės kampanijos metu apie šią problemą siekėme kuo daugiau kalbėti ne tik Lietuvoje, bet ir Danijoje, kitose šalyse. Svarbiausia – mažinti visuomenės abejingumą ir padėti žmonėms geriau suprasti, kad už kiekvieno sauso fakto apie prekybą žmonėmis, slepiasi skaudi žmogiška istorija. Šiame darbe itin daug pagalbos sulaukėme iš organizacijos Lietuvos „Caritas“, todėl ir ateityje, kurdami filmą, nuolat bendradarbiausime ir padėsime vieni kitiems“,- žada filmo „Escaping Sunshine“ prodiuserė Rasa Miškinytė.

Filmo siužetą įkvėpė šokiruojanti tikra istorija, vykusi Kopenhagoje, 2011 metų vasarą, kai Danijos policija šturmavo prekeivių žmonėmis landynę. Tą dieną pareigūnai išlaisvino jauną lietuvę, kurią pastato rūsyje buvo įkalinęs taip pat lietuvis, vertęs merginą užsiimti prostitucija. Tokioms merginoms, kaip ir nuo prekybos žmonėmis nukentėjusiems vyrams ir vaikams, jau 12 metų pagalbą teikia organizacija Lietuvos „Caritas“. Programos „Pagalba prostitucijos ir prekybos moterimis aukoms“ vadovės Kristinos Mišinienės teigimu, į Lietuvos „ Caritas“ kreipėsi per 600 parduotų moterų, tačiau nuo prekybos žmonėmis nukentėjusių skaičius yra žymiai didesnis.

„Dažniausiai į prekybos žmonėmis pinkles patenka socialiai pažeidžiami asmenys: bedarbiai, vaikai, vienišos mamos, užsienyje darbo ieškantys, priklausomybių bei psichologinių sunkumų turintys žmonės. Todėl kiekvienam svarbu suvokti, kaip vyksta prekyba žmonėmis, ir ne kur nors toli, o šalia mūsų – neretai į vergiją žmogų parduoda pažįstami ar net šeimos nariai. Itin vertiname tai, kad prie tokios opios prekybos žmonėmis problemos viešinimo prisideda ir kino kūrėjai. Filmas „Escaping Sunshine“ padės jaunimui suprasti, kad ši problema gali paliesti bet ką.“

Daugiau informacijos apie filmą ir ką tik pasibaigusią sėkmingą minios finansavimo kampaniją galite rasti filmo „Escaping Sunshine“ Facebook paskyroje

https://www.facebook.com/EscapingSunshine

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder