Vaidmenis komedijoje "Žaidžiame tiesą" aktoriai gavo burtų keliu

Vaidmenis komedijoje "Žaidžiame tiesą" aktoriai gavo burtų keliu

Pasirodo, kartkartėmis sudėtingų sprendimų priėmimą palengvinantis išeities traukimas burtų keliu naudojamas ir kino pramonėje – būtent tokiu būdu vaidmenis naujajame Viktoro Šamirovo filme „Žaidžiame tiesą“ (rus. „Игра в правду“) gavo aktoriai Goša Kucenko, Konstantinas Juškevič ir Dmitrijus Marjanovas.

Per šešerius to paties pavadinimo spektaklio gyvavimo metus Rusijoje, kuomet jį pamatė daugiau kaip 200 tūkstančių žiūrovų, aktoriai, regis, susigyveno su vaidmenimis ir buvo tikri, jog šiuos personažus įkūnys ir filme, tačiau čia nagus prikišo režisierius V. Šamirovas, nusprendęs, jog pakliuvę į naują jiems terpę aktoriai atsiskleis naujomis spalvomis. „Paėmėme tris degtukus: du ilgus, vieną trumpą ir traukėme burtus kuriam aktoriui atiteks kurio personažo vaidmuo su sąlyga, jog kine jie negalės įkūnyti savo teatrališkojo personažo. Man regis burtai buvo ištraukti sėkmingai, nors mums netrūko staigmenų“, - intrigavo V. Šamirovas, pridurdamas, jog „Goša Kucenko visuomet vaidina sėkmingus žmones, o šiame filme jam atiteko nevykėlio vaidmuo. Iš pradžių jis turėjo atlikti Dmitrijui Marjanovui atitekusį vaidmenį, tačiau burtai lėmė kitaip“, - šypsojosi režisierius, teigdamas, jog žavūs atsitiktinumai aktorius įstūmė į naujas jiems erdves bei tokiu būdu leido sužibėti naujomis spalvomis.

V. Šamirovo teigimu, pagrindine filmo kūrimo užduotimi buvo paversti personažus tokiais artimais publikai, jog pastaruosius apimtų noras susidraugauti su jais. Jam antrino ir aktorius Konstantinas Juškevič, viena pagrindinių užduočių filmuojantis įvardijęs bandymą savo personažus paversti lengvai atpažįstamais. „Norėjome, jog žiūrovui atrodytų, jog „ei, šis vyrukas panašus į kaimyną iš gretimos laiptinės! Siekėme sukurti žiūrovui artimus personažus, kuriuose jis galėtų pažinti save“, - tvirtino K. Juškevič. Aktoriaus teigimu, filmo personažų problemos – bendražmogiškos ir nesunkiai suprantamos skirtingų kartų atstovams, todėl kūrėjai viliasi sudominsiantys bei pritrauksiantys plačią auditoriją.

Kultinės dramaturgo Philippe Lellouche to paties pavadinimo pjesės pagrindu sukurtas filmas „Žaidžiame tiesą“ papasakos istoriją apie buvusių bendramokslių trijulę (akt. Dmitrij Marjanov, Gosha Kucenko, Konstanin Yushkevich), po ilgų nesimatymo metų nusprendusią pasilinksminti iš peties.

Nesirišančių pokalbių, nepatogių situacijų ir stringančio bendravimo prisodrintą vakarą persmelkia vyrų jaunystės meilės Majos vizitas (akt. Irina Apeksimova). Netikėtai moteris tampa vakaro įvykių epicentru, o netrukus įsitraukia į pavojingai atvirą Tiesos žaidimą, kurio vingiuose draugai sužino tai, ką būtų linkę nutylėti ir nežinoti... Kaistant atmosferai sužinomi ilgus metus slėpti nepatogūs faktai apie save, šeimą, meilę, priverčiantys pyktis, juoktis, muštis ir akimirkai sulaikyti kvapą. Tačiau ar pavojingai atviras pokalbis nesugriaus ilgus dešimtmečius besitęsiančios draugystės? Ar ketveriukės draugystė atlaikys išbandymą Tiesa? Juk tai – kur kas daugiau nei žaidimas...

Velniškai juokingas bei aibe komplikuotų ir aštriabriaunių situacijų prisodrintas filmas „Žaidžiame tiesą“ Lietuvos kino ekranus pasieks jau liepos 19 dieną.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder