„Naktigonių“ pabaigtuvės su „Antro posmelio klubu“

„Naktigonių“ pabaigtuvės su „Antro posmelio klubu“

Rugsėjo 2 d., penktadienį, 20 val. kavinėje „Pauzė“ (Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos Saulės laikrodžio kieme, Herkaus Manto g. 25, Klaipėda) „Antro posmelio klubas“ su dainuojamosios poezijos programa „Kojinės per kiauros – širdis per plati“ pabaigs IX poezijos ir muzikos šventę „Naktigonės 2016“.

„Antro posmelio klubas“ jungia penkias meniškas ir nuoširdžias sielas. Rita Andriulionienė, Gintarius Petkus, Edita Miravičiūtė, Vilija Gruodytė-Šeputienė ir Ramūnas Šeputis yra geriausi draugai, vienas kitą pažįstantys nuo studijų metų. Kadaise jie buvo bendrakursiai – Klaipėdoje krimto lietuvių literatūros ir režisūros mokslus. Tik Gintarius įgijo kitą, anglų filologo ir pedagogo, specialybę. Grupės moterys šiandien dirba pedagogėmis Klaipėdos Simono Dacho progimnazijoje. O Vilija ir Ramūnas taip pat yra ir Pilies teatro aktoriai.

„Dainuojame kitiems ir sau. Mus sieja brandi bei ilgametė bendrystė, meilė muzikai, poezijai bei laisvai ekspresijai. Daugiausiai atliekame savo pačių sukurtas dainas – ne kartą iš eilių išplaukusias arba tapusias eilėmis. Ieškome naujų kampų ir pojūčių, bandome vis kitus instrumentus, partijas. Tiesiog pasineriame ir maudomės, nes tai, ką darome, yra mūsų, o mes esame tai, ką kuriame ir atliekame.“

Paklausti, kaip gimė toks originalus grupės pavadinimas - „Antro posmelio klubas“, atlikėjai juokaudami pasakoja, kad drauge muzikuodami jie priėjo išvadą, kad dauguma žmonių, padainavę pirmą dainos posmelį, antrojo neprisimena.

„Mes netgi patys antrą posmą užmirštame. Taigi spontaniškai kilo mintis įkurti „Antro posmelio klubą", – sako grupės nariai, grojantys įvairiausiais instrumentais. Koncertų metu skamba gitara, smuikas, perkusija, ukulėlė, lietaus lazda, „mėnulio“ būgnas, grupėje gavęs Adomėlio vardą, mbira, primenanti miniatiūrines kankles, barškučiai. Visaip pučiame, barškame, tratame... Viliamės suvirpinti ne vieną sielą ir „Naktigonių“ pabaigtuvėse-rudens sutiktuvėse.“

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Klaipėdos miesto savivaldybė. Apie „Naktigonių“ renginius informuoja dienraštis „Vakarų ekspresas“ ir radijo stotis „Extra FM“. Įėjimas – 1 euras. Maloniai kviečiame!

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder