"Carnegie Hall" publika klaipėdietėms šaukė "Bravo!"

"Carnegie Hall" publika klaipėdietėms šaukė "Bravo!"

Klaipėdos universiteto studentės Adelė Daunoravičiūtė ir Kristina Budvytytė bei jų pedagogė profesorė Tatjana Romaškina ką tik sugrįžo iš viešnagės JAV, kur su triumfu pasirodė konkurso "American Protege" laureatų koncerte, vykusiame pasaulio atlikėjų išsvajotoje Niujorko koncertų salėje "Carnegie Hall".

"Jos grojo tiesiog puikiai! Tai buvo vienas iš geriausių pasirodymų šiame koncerte. Publika šaukė "Bravo!" - apie savo išugdytų pianisčių duetą su įkvėpimu kalbėjo T. Romaškina.

Pasak profesorės, lietuvaitėms galėjo prilygti tik dar viena solistė iš Gruzijos, tačiau Adelė su Kristina per septynias savo pasirodymo minutes sugebėjo ryškiausiai sužibėti visame dviejų valandų trukmės koncerte.

Studentės atliko vokiečių kompozitoriaus Felikso Mendelsono skerco iš jo kūrinio to paties pavadinimo Viljamo Šekspyro komedijai "Vasarvidžio nakties sapnas".

"Vakarų ekspresas" šių metų vasario pabaigoje jau rašė, kad Adelė ir Kristina 2011 m. Vienoje (Austrija) įrašė savo atliekamus L. van Betoveno, K. Debiusi - R. Šumano bei F. Mendelsono kūrinius keturioms rankoms, šių metų sausį išsiuntė vaizdo ir garso įrašus, o jau vasario 5-ąją iš "American Protege" organizatorių sužinojo laimėjusios 1-ąją vietą ir gavo kvietimą pasirodyti kartu su kitais konkurso laureatais.

Šis konkursas skirtas viso pasaulio įvairaus amžiaus atlikėjams, ir tik pirmųjų bei antrųjų vietų laimėtojai gauna galimybę koncertuoti "Carnegie Hall".

"Esame labai patenkintos tuo, kaip pavyko pasirodyti, - kalbėjo pianistės. - Buvome tiesiog pakerėtos aukšto lygio koncerto, ypač atlikimo technikos atžvilgiu. Stebino ir nepaprastai tiksli renginio organizacija, aiškumas, kas, kada ir kur, bei draugiškas organizatorių palaikymas", - pasakojo Adelė.

Šiame koncerte pasirodė 30 atlikėjų virtuozų - konkurso "American Protege" laimėtojųkategorijoje "Fortepijonas ir styginiai instrumentai". Iš viso šioje kategorijoje varžėsi daugiau nei 200 dalyvių.

"Carnegie Hall'e" yra pasirodę vos keletas pasaulyje garsių lietuvių pianistų, kaip Kasparas Uinskas, Andrius Žlabys, Edvinas Minkštimas, Guoda Gedvilaitė bei kt.

"Gavome diplomus už konkurse laimėtą pirmą vietą ir už koncertavimą, o profesorė buvo apdovanota už puikų paruošimą. Esame labai jai dėkingos už suteiktas žinias, ištvermę. Ji visada mus sudomina ir priverčia stengtis, o paskui džiaugtis savo sėkme", - sakė studentės.

Jau 27 metus Klaipėdos universiteto Menų fakultete dirbanti T. Romaškina ir daugybės tarptautinių konkursų laureatės ketvirtakursė A. Daunoravičiūtė bei trečiakursė K. Budvytytė džiaugėsi, jog prie įvykusios kelionės į JAV nuoširdžiomis pastangomis prisidėjo Klaipėdos universiteto vadovybė - rektorius prof. Vaidutis Laurėnas ir Menų fakulteto dekanas prof. Vytautas Tetenskas. Klaipėdos savivaldybės Kultūros ir meno skyrius, paskelbęs stipendijų kultūros ir meno kūrėjams konkursą, kuriame dalyvavo A. Daunoravičiūtė, taip pat skyrė jai stipendiją išvykti į Niujorką. Be to, prieš kelionę merginos surengė fortepijoninio dueto paramos koncertą Šilutės kultūros ir pramogų centre ir taip pat surinko šiek tiek lėšų kelionei.

"Patyrėme begalę įspūdžių, jautėmės tarsi atsidūrusios filme... Gatvėse akys raibo, lyg vyktų dešimt Jūros švenčių iš karto..." - pasakojo studentės, aplankiusios Brodvėjų, Manheteną, plaukusios pro Laisvės statulą, pabuvusios kinų, italų kvartaluose, Metropoliteno, Gamtos istorijos muziejuose etc. ir įkvėpusios gurkšnį šios šalies dvasios...

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder