"Grojome klausydamosi širdies balso"

"Grojome klausydamosi širdies balso"

"Reikia sau kelti kartelę, lygiuotis į geriausius. Tokiuose renginiuose įgauni pasitikėjimo savimi, įgūdžių, plačiai atmerki akis į kitos šalies kultūrą", - sakė keturios Klaipėdos universiteto Menų fakulteto fortepijono specialybės studentės, iš tarptautinio muzikos atlikimo ir pedagogikos forumo bei konkurso Suomijoje, vykusio birželio 12 - 23 d., sugrįžusios su laurais.

"Mus pakvietė renginio prezidentė, profesorė iš Ukrainos Eleonora Tkoch, kuria su Klaipėda sieja ilgamečiai kontaktai - muzikiniai mainai. Ji atvyksta į universitetą vesti seminarų, meistriškumo kursų.

Mantta mieste mes dalyvavome solo, ansamblio, orkestro kategorijų konkursuose. Išklausę dalyvių iš Kazachstano, Rusijos, Baltarusijos, Danijos, Latvijos, Azerbaidžano ir Kinijos laukėme rezultatų, kurie pasirodė esą labai geri - iškovojome pirmąsias vietas. Patys žiuri nariai buvo paruošę konkursui savo mokinius, programos buvo stiprios. Buvo daromi įrašai grojimo metu, davėme interviu miestelio laikraščiui", - sakė III fortepijono specialybės kursą baigusi Adelė Daunoravičiūtė, jau ne pirmus metus dalyvaujanti šiame forume, kasmet vykstančiame vis kitoje valstybėje. Šįkart ji sulaukė pagyrimų dėl išaugusio meistriškumo.

"Turėjome geras sąlygas repetuoti, nes rėmėjai skyrė itin gerus instrumentus individualiam pasiruošimui. Tad pasitikėdamos savimi kopėme į sceną. Vienas gražiausių koncertų buvo tas, kuriame kiekvienas grojo savo šalies kompozitorių muziką. Nors kituose konkursuose grojome įvairių kompozitorių ir žanrų muziką", - sakė fortepijono pedagogikos magistrantė Neringa Navakaitė.

"Be abejo, didžiausią darbą padarė mūsų profesorė Tatjana Romaškina. Į konkursus ji neišleidžia savo studentų vienų, o kai mus lydi, jos patarimai ir globa būna neįkainojami. Tai sau ir kitiems reikli dėstytoja, supratinga, puiki psichologė, kai reikia, užjaučianti ir palaikanti šimtu procentų. Ji mus drąsino: "Grokite taip, kaip jums atrodo teisinga", - sakė merginos.

Jaunosios pianistės lankė meistriškumo kursus, pasirinkusios vieną iš komisijos narių, atsižvelgdamos į jų studentų muzikavimą, išklausė komentarų, kritikos ir patarimų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder