Iki premjeros apie ypatingą meilę liko 2 savaitės

Iki premjeros apie ypatingą meilę liko 2 savaitės

Įsibėgėja 2014-ųjų vasara. Netrukus įpusės ir Teatro metai. Klaipėdos dramos teatro aktoriai Nijolė Sabulytė, Sigutė Gaudušytė ir Linas Lukošius kultūros centro Žvejų rūmai Teatro salėje repetuoja garsios prancūzų autorės Margeritos Diuras (Marguerite Duras, 1914–1996) pjesę „Savanos įlanka“. Iš prancūzų kalbos vertė Akvilė Melkūnaitė.

Pjesę „Savanos įlanka“ M. Diuras rašė ir pati ją Paryžiaus Rond-Point teatre režisavo beveik tuo pačiu metu, kai pasaulį išvydo ir pavergė milijonus skaitytojų jos legendinis romanas „Meilužis“ (1984 m.), todėl neatsitiktinai ir spektaklis „Savanos įlanka“ bus tarsi ypatingos meilės: aistringos, skausmingos, paženklintos mirtimi ir gimimu – restauracija. M. Diuras kūryboje Meilė – vienintelis išsigelbėjimas nuo beprasmio gyvenimo rutinos. Tuo pačiu tai bus spektaklis ir apie meilę Teatrui, kuriam Aktorė atidavė visą savo gyvenimą, sukūrė daugybę vaidmenų komedijose, tragedijose ir dramose, bet prisipažįsta, kad visuose savo vaidmenyse vaidino vien skausmingą Baltojo akmens istoriją, nes viskas teatre yra susiję.

Šiandien, birželio 4 d., likus iki premjeros lygiai dviems savaitėms, radijo laidoje „Teatralų tralai traukia“, kurią 16.05 val. transliuos „Laisvoji banga“ (dažnis Klaipėdoje 104,1 MHz arba internetu www.laisvojibanga.lt), galite išgirsti interviu su aktorėmis N. Sabulyte ir S. Gaudušyte. Atokvėpio tarp repeticijų valandėlę viešnias kalbins laidos vedėjas, o šiuo metu ir neįprasta premjera Klaipėdos dramos teatre debiutuojantis režisierius – aktorius, skaitovas, dainų autorius ir atlikėjas, kultūros projektų iniciatorius, kompaktinių plokštelių kolekcijos „Lietuvių aktorių balsai“ leidėjas – Sigutis Jačėnas.

Laidoje – muzika iš rengiamo spektaklio, tekstų skaitymai, aktorių mintys apie savo kuriamus vaidmenis, apie jaudinančią, paguodžiančią ir viltį suteikiančią pjesę, apie tai, kas turėtų būti įdomu ir patrauklu žiūrovams. Artėjančios premjeros scenografė ir kostiumų dailininkė – Asta Šleinienė, muzikos redaktorius – Gintaras Kizevičius, režisieriaus padėjėjas – Vaidas Jočys.

„Teatralų tralai traukia“

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder