Klaipėdoje - nauja meno studija

Klaipėdoje - nauja meno studija

Penktadienį vakare uostamiesčio Jono gatvėje bus atidaryta pirmoji Lietuvoje juvelyrikos ir fotografijos "Meno studija", sujungsianti dvi iš pažiūros nesusijusias meno šakas.

Anot galerijos įkūrėjų, idėja atidaryti fotografijos ir juvelyrikos meno studiją brendo jau seniai. Dvi juvelyrės Aušra Mačiulaitienė ir Neringa Poškutė bei fotografė Dovilė Čižaitė iš pradžių kartu mokėsi, savo darbus demonstravo profesionalių menininkų stovykloje "Pamario ženklai". Vėliau jos nusprendė kartu įkurti galeriją.

"Tiesiog anksčiau nebuvo galimybės. Dabar ji atsirado, tad pamanėme - kodėl gi ne", - pasakojo juvelyrė A. Mačiulaitienė.

Menininkė teigia, kad pirmoji Lietuvoje juvelyrikos ir fotografijos meno studija turėtų privilioti nemažai lankytojų, nes dar niekada Lietuvoje nebuvo suderinta juvelyrika su fotografija. Paklausta, kuo siejasi šie du menai, A. Mačiulaitienė sakė: "Pagamintus papuošalus visada reikia nufotografuoti. Dėl to norom nenorom mums tenka dirbti kartu."

Vis dėlto naujoje galerijoje žadama demonstruoti ne tik papuošalų nuotraukas. Bus ir fotografės D. Čižaitės meninės fotografijos.

Meno studijos įkūrėjos žada galerijoje ne tik demonstruoti savo meno kūrinius, bet ir rengti įvairius kursus apie meną. Taip pat galerijoje bus galima išvysti ir tapybos darbų.

Naujosios meno studijos atidarymo metu menininkės žada pademonstruoti populiariosios ir konceptualiosios juvelyrikos darbų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder