Oskaro Koršunovo teatras naujajame sezone spinduliuos jaunyste

Oskaro Koršunovo teatras naujajame sezone spinduliuos jaunyste

Naujajame, 16-ajame, sezone Oskaro Koršunovo teatras (OKT) pristatys bent penkias premjeras, daugelis jų sukurtos kartu su jaunais režisieriaus mokiniais. Teatro vadovo teigimu, 15-asis sezonas ir spektaklis "Žuvėdra" užbaigė reikšmingą teatro ciklą, o dabar pradedamas visiškai kitoks etapas.

Teatras sezoną pradės rugsėjo 6-8 dienomis trilogija "Hamletas", "Dugne" ir "Žuvėdra". Pasak O. Koršunovo, šie trys spektakliai labai susiję, analizuoja tas pačias temas bei vienas kitą papildo, o "Žuvėdra" sintezuoja visą 15 metų teatro veiklą.

Naujajame teatro sezone netrūks jaunų kūrėjų, planuojama ir premjerų gausa. Dienos šviesą išvys O. Koršunovo kartu su jo mokiniais pastatyti spektakliai - Žano Anujo (Jean Anouilh) ir Euripido pjesė "Medėja" primins neseniai Lietuvoje eskaluotą vaikžudės istoriją. Žiūrovai išvys ir spektaklį pagal Saros Kein (Sarah Kane) "Apvalytieji". Anot O. Koršunovo, tai yra labai radikali pjesė, kurią režisierius jau yra statęs Švedijoje.

"Kažkada, kai reikėjo statyti tą spektaklį, aš jo Lietuvoje nepastačiau, po to buvo tas laikas, kai nebebuvo aktualu jį statyti. Dabar mes aiškiai gyvenam kitu laiku, ir aš matau, kad šis spektaklis šioje situacijoje vėl taps reikalingas, aktualus ir aš iš jo labai daug tikiuosi", - pasakoja režisierius.

Tarp sezono premjerų - ir Bertoldo Brechto pjesė "Miesčioniškos vestuvės" bei Mariaus Ivaškevičiaus "Artimas miestas".

"16-asis sezonas - tai naujas kvėpavimas ir iš esmės naujas OKT teatras. Ir pagrindinis dalykas - tai ta jaunystė, žmonės, kurie labai gerai jau yra paruošti. Mes pasiruošę šiais metais padaryti rimtus spektaklius - ir jų nemažai. Aš pats tų spektaklių nelaikau studentiškais. Pats antram kurse pastačiau spektaklį "Ten būti čia", kuris tikriausiai yra geriausias mano spektaklis. Šie spektakliai organiškai įsilies į OKT repertuarą", - sako O. Koršunovas.

Naujųjų pastatymų kūrybiniam procesui vadovaus pats režisierius, o kartu dirbs ir dėstytojai Darius Meškauskas, Nelė Savičenko, Rasa Samuolytė, Andrius Žebrauskas ir Marius Repšys.

Spalis teatre prasidės nuo spektaklio "Feast Fashion", nagrinėjančio mados tematiką, premjeros. Tai estų režisierės Marit Sirgmets ir lietuvės Simonos Biekšaitės bendras darbas, gimęs kūrybinių dirbtuvių mažame Estijos kaime metu.

Anot O. Koršunovo, sezono vinimi taps kartu su Nacionaliniu dramos teatru kuriamo spektaklio pagal rusų avangardisto Daniilo Charmso kūrinius premjera, numatoma sausio mėnesį. Prieš daugiau kaip dvidešimt metų režisierius pagal jo kūrinius pastatė pirmuosius savo spektaklius, tad tai bus savotiškas grįžimas prie ištakų.

"Mes dabar gyvename laike, pilname įtampos, ir mes matome, kas vyksta pasaulyje. Iš esmės vyksta karas ir jis vyksta, jei kalbėtume "Išvarymo" terminais, - tarp Kristaus ir Čingischano. Ta visa įtampa labai atsispindi D. Charmso kūryboje", - teigia O. Koršunovas.

Režisierius šį sezoną taip pat ketina pradėti statyti spektaklį pagal M. Ivaškevičiaus pjesę "Kantas" - antroje sezono pusėje galima sulaukti etapinio pristatymo publikai.

OKT teatre spektaklius statyti planuoja ir jauni režisieriai Ieva Stundžytė bei Kirilas Glušajevas, o savo performansus čia pristatys menininkė Monika Dirsytė.

Teatras šį sezoną planuoja gastroles Kinijoje, Baltarusijoje, Gruzijoje, Izraelyje, Prancūzijoje, Ispanijoje. OKT taip pat svečiuosis Sankt Peterburge ir Maskvoje.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder