"Padėkos kaukės": pašauktų daug, išrinktųjų - tik trys

"Padėkos kaukės": pašauktų daug, išrinktųjų - tik trys

Kovo 26 dieną, Tarptautinės teatro dienos išvakarėse, Klaipėdos koncertų salėje miesto savivaldybės suburta komisija jau septintą kartą iškilmingos ceremonijos metu įteikė tris "Padėkos kaukes" už geriausius 2011 m. kūrybinius darbus bei nuopelnus teatro menui.

Metų choreografo titulą ir "Padėkos kaukę" už šokio operą "Dykra" atsiėmė Klaipėdos menininkų grupės "Žuvies akis" choreografė Agnija Šeiko-Sarulienė. Metų teatro dailininko "Padėkos kaukė" skirta Gintarui Makarevičiui - už scenografiją A. Strinbergo "Šmėklų sonatai". Už geriausią Metų spektaklį - G. Puccini operų diptiką "Sesuo Andželika" ir "Džanis Skikis" (režisierius Y. Ross) - apdovanojimą atsiėmė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro dirigentas Dainius Pavilionis.

Šiais metais kaip niekad buvo daug teatro žmonių, pristatytų nominacijoms, bet pusė nominantų ceremonijoje nepasirodė.

"Aš sujaudinta, ir džiaugiuosi, kad ši akimirka įvyko mano gimtajame mieste. Tai didelis šiuolaikinio šokio žingsnis. Dėkoju visai vyriškai savo komandai", - sakė A. Šeiko-Sarulienė.

"Sakoma, jog geras dirigentas tas, kuris mažai kalba, bet daug daro rankomis. Visgi pasakysiu, jog šis spektaklis buvo sunkiausias mano gyvenime, mes jam paaukojome visą vasarą. Jis sudėtingas atlikti ir profesionalams, nes daug ansamblių, nepatogių sąskambių, ir iš mūsų pareikalavo daug jėgų ir brandos", - teigė D. Pavilionis.

"Džiaugiuosi ir dėl tų, kurie liko neapdovanoti. Tikriausiai nebuvo nė vieno, neverto "kaukės". Priėmusiems linkiu tai laikyti garbingu įvertinimu, kuris įpareigoja dar labiau. Situacija unikali: mieste du teatrai, vienas - griūva, kitas dar nepastatytas. Tačiau svarbu mūsų tikėjimas, kad ne prabangus fasadas lemia teatro veidą. Manau, ryt Vilniuje per "Auksinių kryžių" įteikimą klaipėdiečiai turėtų jų gauti du: aktoriai, kad sugeba išgyventi ir kurti, ir publika - už meilę, palaikymą ir tikėjimą", - sakė "Padėkos kaukes" įteikęs Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Vakaro metu buvo prisimintas ir tylos minute pagerbtas režisieriaus ir aktoriaus Valentino Klimo atminimas. Pagarbos bei dėmesio duoklė atiduota ir simbolinio "Padėkos kaukių" prizo iniciatoriui, "Pilies teatro" režisieriui Alvydui Vizgirdai.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder