"Padėkos kaukių" dalybose - ir džiaugsmas, ir liūdesys

"Padėkos kaukių" dalybose - ir džiaugsmas, ir liūdesys

Teatro dienos išvakarėse, kovo 26-ąją, Klaipėdoje išdalytos „Padėkos kaukės“ – tradiciniai uostamiesčio teatralų apdovanojimai.

Iškilminga ceremonija surengta po proginės Klaipėdos dramos teatro premjeros – Povilo Gaidžio režisuotos Džozefo Keselringo komedijos „Aršenikas ir seni nėriniai“.

Klaipėdos miesto meras Rimantas Taraškevičius įrėmintas klaipėdiečio Vido Bizausko juvelyrikos miniatiūras įteikė dviem nominacijos „Už nuopelnus teatro menui“ laureatams: Klaipėdos lėlių teatro režisierei, dramaturgei, dailininkei ir pedagogei Jūratei Januškevičiūtei bei Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro orkestro muzikantui, uoliam aranžuočių kūrėjui Rimantui Giedraičiui.

Pastarasis pelnytu apdovanojimu džiaugėsi ne tik kaip savo asmeninio indėlio įvertinimu. „Paprastai „Padėkos kaukės“ siejamos su scenoje matomais artistais, o šia pagerbiami visi dirbantieji teatre“, - šypsojosi muzikas.

Metų aktoriaus titulas ir trečioji „Padėkos kaukė“ šiuosyk įteikta Klaipėdos dramos teatro aktoriui Vytautui Anužiui. Į pakilią nuotaiką įkyriai smelkėsi liūdesio gaidelė, mat tris gyvenimo dešimtmečius darbui uostamiestyje paskyręs aktorius ir pedagogas netrukus paliks pajūrį – jis išvyksta gyventi sostinėn.

V. Anužis dirbs Lietuvos Nacionaliniame ir Rusų dramos teatruose bei drauge su žmona Velta rinks aktorių kursą Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje.

„Graudu, bet išgyventi tai verta, – žurnalistams sakė aktorius. – Kita vertus, kolegoms iš Klaipėdos dramos teatro kartoju, kad šio išvykimo nereikia sureikšminti. Juk ryšiai, bendravimas nenutrūksta; jeigu teatras kvies bendradarbiauti, mielai atvyksiu. Ir dabar dirbu ne viename kolektyve, taigi gyvenimo būdas per daug nesikeis. Esu dėkingas teatrui ir publikai – tokios, kaip Klaipėdoje, nėra niekur kitur.“

Iš viso „kaukėmis“ šiemet buvo siūloma pagerbti devynis Dramos, Muzikinio bei Pilies teatrų menininkus ir Dramos teatre Jono Vaitkaus pastatytą spektaklį „Mergaitė, kurios bijojo Dievas“ pagal Gintaro Grajausko pjesę. „Padėkos kaukės“ teikiamos kasmet nuo 2005-ųjų.

Šventės metu įteikta ir daugiau apdovanojimų. Klaipėdos dramos teatro rėmėjas bankas „Snoras“ skyrė pinigines premijas aktoriams V. Anužiui, Vaidotui Jočiui, Monikai Vaičiulytei, Simonai Šakinytei bei Tomai Gailiutei. Pastaroji sulaukė ir paties teatro apdovanojimo už pagrindinį vaidmenį Gabrielės Tuminaitės spektaklyje „Mirandolina, arba Šiandien vaidiname Goldonį“ pagal Karlo Goldonio pjesę, kurį aktorei teko paruošti per ekstremaliai trumpą laiką.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder