Posmas Klaipėdai - atsvara masiniams renginiams

Posmas Klaipėdai - atsvara masiniams renginiams

Jau antrus metus vyksiantis teatralizuotas renginys, skirtas paminėti Klaipėdos miesto gimtadienį, šį kartą, režisuojamas Kęstučio Žilinsko, atpūs į Teatro aikštę jaunatviško vėjo. Jaunieji Klaipėdos dramos teatro aktoriai Donatas Švirėnas bei Toma Gailiūtė skaitys Lietuvos poetų eiles apie Klaipėdą.

Renginį organizuojanti asociacija "Mano miestas Klaipėda" tikisi, kad jis taps Klaipėdos vizitine kortele ir sukurs tradiciją domėtis poetų apdainuota Klaipėdos istorija.

"Mes norime akcentuoti, kad kiekvienas klaipėdietis turi švęsti savo miesto gimtadienį. Manau, tai yra viena gražiausių švenčių", - renginio tikslą įvardija asociacijos kultūrinių renginių vadovas Gintaras Bendžius.

Renginio "Posmas Klaipėdai" organizatoriai nesitiki didelės minios. Tai, anot jų, yra kamerinio pobūdžio renginys, kuris yra lyg atsvara didžiulio masto renginiams bei koncertams. "Mes orientuojamės į tą žmonių dalį, kuriai rūpi miesto istorija, įdomu, ką apie mus kalbėjo poetai. Tai nėra nei triukšmingas, nei didelis pasirodymas. Atvirkščiai - jis dvelkia ramybe", - sako G. Bendžius.

Praėjusiais metais pirmajame teatralizuotame pasirodyme aktoriai skaitė Simono Dacho eiles,skirtas Klaipėdos miestui. Anot G. Bendžiaus, idėja kilo bendraujant asociacijos kultūros grupei bei pasiūlius, kad Klaipėda turėtų tik sau būdingą renginį, kuris taptų tarsi miesto atspindys. "Kiekvienais metais stengiamės daryti ką nors naujo. Įgyvendinti originalias idėjas, kurios turi būti įdomios ir miesto svečiams, ir patiems gyventojams", - mintimis dalijosi asociacijos "Mano miestas Klaipėda" kultūros grupės vadovas.

Šiais metais po kiekvieno eilėraščio posmo į dangų bus leidžiami Klaipėdos miesto herbo spalvų balionai, kurie turi tapti renginio simboliu. "Sunku nupasakoti, kaip viskas atrodys. Tai reikia pamatyti, pajausti", - teigia G. Bendžius.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder