Prieš Kanų kino festivalį stiprinamas saugumas

Prieš Kanų kino festivalį stiprinamas saugumas

Prieš trečiadienį prasidėsiantį Kanų kino festivalį, kai raudonuoju kilimu žengs įžymybės, stiprinamas saugumas, rašo agentūra "Euronews".

Po kruvinų lapkričio mėnesio atakų Prancūzijoje išlieka paskelbta nepaprastoji padėtis. Tikimasi, kad į Kanų kino festivalio renginį susirinks 45 tūkst. žmonių, todėl Kanų miesto meras Deividas Lisnardas (David Lisnard) į pagalbą pasitelkė Izraelio kovos su terorizmu ekspertą.

"Kanai privalo būti apsaugoti ne dėl to, kad tai kažkoks kokteilių vakarėlis, o profesionalus aukšto lygio renginys, suteikiantis Prancūzijai garbę. Festivalis Prancūzijai svarbus dėl tarptautinio prestižo. Susidurdami su didžiausiu nei kada nors pavojumi ir priešu, pasiryžusiu bet kuriuo metu suduoti mums smūgį, visada turime išlikti ypatingai budrūs", - agentūrai AFP sakė miesto meras.

Tuo tarpu Prancūzijos vidaus reikalų ministras pareikalavo prieš prestižinį renginį prižiūrėti saugumo priemones.

Sprogmenų ekspertai kasdien patikrins teritoriją ir bus atliekamos rankinių patikros. Rūmus saugos 400 privačių apsaugos darbuotojų, o šimtai policininkų ir specialiųjų pareigų pareigūnų patruliuos visame mieste.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder