"Šermukšnis" Valstybės dieną džiugino klaipėdiečius

"Šermukšnis" Valstybės dieną džiugino klaipėdiečius

Gatvės teatrų festivalyje "Šermukšnis" aikštėje prie "Meridiano" krantinės, Valstybės dienos vakarą, aktorių pasirodymais ir gyva muzika galėjo mėgautis čia susirinkusieji. Netrūko nei geros nuotaikos ir šaunių aktorių pasirodymų, nei patriotizmo.

Šventinį vakarą čia buvo galima išvysti minią žmonių, susirinkusių stebėti aktorių pasirodymų. Jie ir patys džiaugėsi bei nestokojo entuziazmo dalyvaudami šiame festivalyje. Vienas iš dalyvių, Teatro laboratorijos "Atviras ratas" aktorius Jonas Šarkus nestokojo gerų emocijų ir džiaugėsi galimybe sudalyvauti gatvės teatrų festivalyje "Šermukšnis".

"Valstybės diena ir šis festivalis yra dviguba ir įprasminta šventė, kurioje džiaugiuosi dalyvaudamas. Čia gražu ir gera, aplinkui vien draugiški žmonės, su kuriais malonu bendrauti", - sako jis.

Į renginį atvykęs aktorius ir režisierius Sigutis Jačėnas taip pat buvo kupinas gerų emocijų bei džiaugėsi tiek Valstybės diena, tiek organizuojamu teatrų festivaliu.

"Nors ir esam maža valstybė, kurioje trūksta šiokios tokios erdvės, tačiau laimė yra gimti čia. Džiaugiuosi, kad gyvenu Lietuvoje, man ji reiškia be galo daug. O labai džiugu ir tai, kad per Valstybės dieną vyksta aktorių pasirodymai, kurių čia pažiūrėti susirenka žmonės. Pats vyksmas ir šurmulys man tikrai labai patinka" , - džiaugėsi jis.

Atėję į aikštę prie "Meridiano" krantinės žmonės galėjo išvysti net tris spektaklius. Neužmiršti buvo ir patys mažiausieji. Vienas spektaklių buvo skirtas specialiai vaikams, kurį suvaidino svečių iš Latvijos Liepojos Lėlių teatro kolektyvas. Taip pat buvo galima stebėti ir svečių iš Kosovo, teatro "DODONA" aktorių pasirodymą, bei Gliukų teatro judesio spektaklį "TAKA", kurį režisavo ir atliko aktorius Benas Šarka.

Tradiciškai, kartu su visais pasaulio lietuviais, 9 - tą valandą, buvo giedojamas ir skambėjo Lietuvos valstybinis himnas.

Na, o šventinį vakarą vainikavo teatralizuotas koncertas skirtas Valstybės dienai "Sveikinu Lietuvą". Susirinkusiems pasirodymus atliko puikiai nusiteikę muzikantai bei aktoriai su Lietuvos kariuomenės kariniu jūrų pajėgų orkestru priešakyje. Aikštė prie "Meridiano" krantinės skambėjo gyva ir nuotaikinga muzika, kurios pasiklausyti atėjo dar didesnė minia žmonių.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder