“Shakatak”: “Džiaukitės, kad gyvenate Klaipėdoje“

“Shakatak”: “Džiaukitės, kad gyvenate Klaipėdoje“

Griausmingai nuaidėjo pirmoji 22-ojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio diena. Muzikos fiesta, prasidėjusi gana santūriai, vakarėjant įgavo pagreitį ir gausiai susirinkusią publiką privertė šėlti iki vidurnakčio.

Pirmieji šventės akordai nuskabėjo Danės upėje, kur vyko regatos „Jūrinių jachtų taurė – Klaipėda Jazz Race“ atidarymas. Čia S. Šimkaus konservatorijos pučiamųjų orkestras kartu su džiazo festivalio organizatoriais skelbė žinią apie šventės pradžią. Visai netrukus piliavietėje vyko oficialus atidarymas, kur, matant saujelei žmonių, buvo iškelta Klaipėdos vėliava.

Vis dėlto nemažai miestelėnų ir uostamiesčio svečių nuo pat renginio pradžios pradėjo plūsti į Kruizinių laivų terminalą. Ir nors grojant pirmiesiems atlikėjams žiūrovų erdvė dar buvo tuštoka, tačiau vakarėjant nepastebimai į koncerto erdvę prigūžėjo minia žmonių.

Pirmąjį penktadienio pasirodymą surengė žinoma Lietuvos atlikėja Vilija Matačiūnaitė kartu su „Kaunas Big Band“, vėliau scenoje pasirodė smagieji svečiai iš Bulgarijos „Funky Miracle“. Tačiau šiai jaunatviškai grupei sunkiai sekėsi išjudinti publiką. Žmonių santūrumą pastebėjo ir vienas atsitiktinai Kruizinių laivų terminale sutiktas amerikietis. Jis tikino, kad, jei šis koncertas vyktų JAV, klausytojai neabejotinai šėltų ar bent jau ritmingai judėtų.

Vakarėjant sceną užvaldė nuoširdumu dvelkiantis amerikiečių bliuzo gitaristas ir atlikėjas Karlosas Džonsonas (Carlos Johnson). Įdomus faktas, kad šis bliuzo „dievukas“ yra kairiarankis, tačiau groja su dešiniarankiams skirta gitara, apvertęs ją į kairę pusę.

Po koncerto paklaustas, kokį įspūdį jam padarė Klaipėdą, atlikėjas šypsodamasis teigė, kad miestas yra nuostabus. Jis netgi parodė nuotraukas, darytas ekskursijos laivu po uostą, kurią surengė organizatoriai, metu, taip pat pasidalino akimirkomis iš vizito Pirmosios Melnragės paplūdimyje. Jis teigė spėjęs paragauti tradicinių lietuviškų patiekalų, o mūsų krašto alui apidūdinti buvo net sunku rasti tinkamų žodžių.

K. Džonsonas groja jau maždaug 50-metį. Muzika esą kiekvieną rytą jį pakelia iš lovos, o vakarais – migdo. Jis girdintis muziką netgi paprastai kalbančių žmonių balsuose. „Muzika yra mano aistra. Aš gyvenu, sapnuoju, skaitau, valgau muziką. Tai yra geros nuotaikos šaltinis ir, manau, skleisti muziką ir sykiu pozityvą yra mano misija. Muzika yra pati geriausia priemonė pasiekti kiekvieno žmogaus širdį“, - kalbėjo atlikėjas.

Jau visai sutemus festivalio scenoje pasirodė tikros britų džiazo legendos – grupė „Shakatak“. Per visus savo gyvavimo metus šie atlikėjai išleido per 50 diskų, o jų kūriniai šturmavo pasaulio geriausiųjų dešimtukus. Renginio organziatorių vadinami festivalio programos karūnos brangakmeniai – grupė „Shakatak“ - taip pat džiaugėsi vizitu Klaipėdoje: „Džiaukitės, kad gyvenate šiame mieste. Tačiau nėra abejonių, kad tokią šiltą atmosferą kuria džiazas.“

"Shakatak" Pilies džiazo festivalyje

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder