Baroti galerijoje -  Ievos Lygnugarytės tapybos ir grafikos paroda

Baroti galerijoje - Ievos Lygnugarytės tapybos ir grafikos paroda

Rugsėjo 23 d. 17 val. Baroti galerijoje (Didžioji vandens g. 2 / Aukštoji g. 1, Klaipėda) atidaroma Ievos Lygnugarytės tapybos ir grafikos paroda „Sintetinė kilmė: 8 metamorfozės“.

Ieva Lygnugarytė gimė 1998 m. rugpjūčio 8-tą dieną, Klaipėdoje. Visą gyvenimą dailė buvo neatsiejama jos gyvenimo dalis. Vaikystėje ir paauglystėje Ieva dailės mokėsi studijose ir privačiai, išbandė įvairias tapybos bei grafikos technikas. Šiuo metu Ieva Lygnugarytė ypač domisi moderniu menu, XX a. dailininkų ir įtakingų asmenybių gyvenimais ir gilinasi į meno kūrinių idėjas, socialinį meną ir jo istoriją. Pagrindinis jaunosios menininkės kūrybos tikslas - ne tik atsakyti į pradžioje iškeltus klausimus, tačiau užsibrėžti dar daug naujų tikslų bei perteikti atrastas žmonių ir savo pačios emocijas.

Parodos aprašymas

Koks jausmas užplūsta žmogų, atsidūrusį toli nuo namų? Ką išgyventų žmogus, visam laikui palikęs savo gimtąją planetą - Žemę? Mane įkvėpusi žmonijos perkėlimo idėja, kuri tapo ir visos parodos kūrybos atspirties tašku, privertė susimąstyti, kaip pasikeistų žmonių gyvenimai, nebegirdint Žemės balsų, nebeužuodžiant lietaus kvapo ir nebejaučiant intymumo tarp pasaulio, kuriame gyvenama, ir žmogaus. Saulės sistemos planetų kolonizacijų planai ir viltis rasti gyvybę kitose planetose, subrandino parodą "Sintetinė kilmė: aštuonios metamorfozės". Ar Žemė - tik žmonijos stotelė? Ar vis dėlto įmanoma būtų išgyventi tik iš vidinės stiprybės, kai žmogus nebėra Naujojo Pasaulio gamtos dalimi? Aštuonios metamorfozės - aštuoni priverstiniai virsmai, kurie prasideda žmogui tapus antikūniu. Parodoje perteikiama žmogaus vidinio pasaulio sumaištis, patekus į svetimą aplinką, esant visiškai atskirtam nuo namų. Ar atsiskyrus nuo planetos Žemės, žmogus apleidžia savo prigimtį? Kokios bus tos aštuonios metamorfozės? Tremtis ar išsigelbėjimas? Parodoje išreiškiu nežinomybės baimę, įsivaizduojamą visišką tylos išnykimą, tamsiai mėlyną melancholiją ir tirpstančių prisiminimų grožį. / Ieva Lygnugarytė /

Paroda veiks iki 2016 m. spalio 5 d.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder