Klaipėdos dailininkai kviečia į virtualią parodą

Klaipėdos dailininkai kviečia į virtualią parodą

Lietuvos dailininkų sąjungos skyrius (Klaipėdos galerija) gegužės mėnesį savo socialinių tinklų platformose pristato virtualią savo narių parodą „(SAVI)izoliacija“.

Karantino metu įprastą rutiną pakeitė socialinis atsitolinimas, izoliacija, įvairūs ribojimai, iki nulio susitraukęs viešasis gyvenimas ir nerimas dėl ateities. Mokslininkai teigia, kad net ir geriausiu atveju persirgti teks didžiajai daliai visuomenės, o perkamiausių knygų dešimtukuose dabar karaliauja A. Kamiu romanas „Maras“... Ištuštėjusios miestų gatvės ir aikštės nestokoja apokaliptinės nuotaikos, o kultūros klausimas kabo visiškame nesvarume.

Kad ir kokios žinios besklandytų mūsų padangėje, kad ir kur mes išblaškyti saviizoliuojamės – gyvenimas privalo eitį į priekį.

Tad įkvepiam nuo jūros atneštos pavasario gaivos ir kviečiame pasidžiaugti meno kūriniais sukurtais menininkams būnant (savi)izoliacijoje.

Šioje virtualioje parodoje dalyvauja Dalia Čistovaitė, Toma Šlimaitė, Gražina Eimanavičiūtė, Daiva Ložytė, Aurimas Anusas, Aušra Mačiulaitienė ir Neringa Poškutė-Jukumienė.

Paroda bus virtualiai eksponuojama https://www.facebook.com/LDSKlaipedosGalerija bei https://www.instagram.com/ldsksgalerija/

Neringa Poškutė-Jukumienė Iš serijos VOKAI IR POPIERIAI. Emalis, susalinis auksas, varis 2020

Toma Šlimaitė Vaikai iš Marso ar..nr.10

Daiva Ložytė GELTONAS NAMAS  2020

Aurimas Anusas GĖLĖ NR. 1

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder