„Klaipėdos galerijos“ filiale - Dalios Skridailaitės tapybos paroda

„Klaipėdos galerijos“ filiale - Dalios Skridailaitės tapybos paroda

Nuo 2017 m. balandžio mėn. 6 d. iki gegužės 14 d. „Klaipėdos galerijos“ filiale „Silberauto“ automobilių centre, (Vilniaus pl. 8, Sudmantų km. Klaipėdos raj.) vyks Dalios Skridailaitės tapybos paroda.

Ekspozicijoje pristatomi darbai yra būdingi dailininkei, iš savito braižo ir kolorito lengvai atpažįstami gerbėjų. Tai ekspresyviai tapyti vitališki gėlių motyvai – gaivališka laukinė pieva ar pavieniai subujoję rožių žiedai. Kituose darbuose menininkė kuria odę miestams. Dažnai tai Klaipėdos vaizdų fragmentai, artimi menininkei, kilusiai iš Kretingos. Pastaruoju kūrybiniu laikotarpiu autorė įprastus šilto gelsvo atspalvio darbus vis dažniau įveda į vėsesnį balto titano foną. Balansuodama tarp spalvų temperatūrų, dailininkė kontrastu dar labiau išryškina gyvybe prisirpusius augmenijos motyvus, akimirksniu persismelkiančius į žiūrovo širdį.

Miestus ir gėles darbuose bendrina menininkės įdiegtas nuoširdumas, paprastumas ir jaukūs siužetai, kurių negalima nepastebėti. Darbais transliuojama emocija nepalieka abejingų, šviesa pripildydama ir ekspozicijos erdvę, ir žiūrovus. Atiduodama teigiamą energiją, vasariškus peizažus, menininkė tarsi stengiasi vyti šaltą ir niūrų lietuvišką klimatą, pratęsti šiltąjį sezoną nors simboliškai.

Dalia Skridailaitė produktyvi dailininkė rengianti personalines ir dalyvaujanti kolektyvinėse parodose, vasaras dažnai leidžianti dailininkų simpoziumuose Lietuvoje ir užsienyje.

Paroda vyks iki gegužės 14 d.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder