D.Grybauskaitė: Tomas Manas sujungia Lietuvą ir Vokietiją

D.Grybauskaitė: Tomas Manas sujungia Lietuvą ir Vokietiją

Tomo Mano festivalis - vienas ryškiausių renginių ne tik Vakarų Lietuvoje, bet ir visoje šalyje, teigia Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Ji kartu su Lietuvoje viešinčiu Vokietijos Prezidentu Joachimu Gauku (Joachim Gauck) lankėsi Nidoje, kur šeštadienį atidarė tarptautinį Tomo Mano festivalį.

Septynioliktus metus rengiamas festivalis - vienas didžiausių ir garsiausių vasaros renginių Neringoje. Savaitę truksiančiame festivalyje įvairiose Nidos vietose vyks koncertai, dailės parodos, atviros diskusijos, literatūrinės popietės.

Pasak Prezidentės, septynioliktą kartą Nidoje Tomo Mano dėka susitinka muzika, dailė, kinas ir literatūra.

"Vienas didžiausių dvidešimtojo amžiaus rašytojų sujungia Lietuvą ir Vokietiją - mūsų žmones ir mūsų kultūras. Jis dar kartą primena, kaip glaudžiai yra susijusios mūsų šalys", - Prezidentūros pranešime cituojama valstybės vadovė.

Prezidentė ragino Nidos gyventojus būti svetingus čia atvykstantiems svečiams ir parodyti viską, kas geriausia ir kuo Neringa gali didžiuotis.

T. Manas - vienas iškiliausių XX amžiaus Vokietijos rašytojų, Nobelio literatūros premijos laureatas. Rašytojo vardu pavadintas festivalis Nidoje vyksta todėl, kad autorius čia praleido ne vieną vasarą. Dabar name, kuriame praėjusio šimtmečio pradžioje vasaras leisdavo šis Vokietijos rašytojas, veikia memorialinis muziejus.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder