Klaipėdiečiai mokėsi matyti širdimi

Klaipėdiečiai mokėsi matyti širdimi

Šeštadienio rytą Klaipėdos miesto gyventojai turėjo galimybę pradėti neįprastai – pirmą kartą šalyje vyko atvira jungtinė jogų, vaišnavų ir budistų meditacija. Nemokamo renginio metu klaipėdiečiai buvo raginami atverti savo širdis ir atsiduoti harmonizuojantiems potyriams.

„Mintis suorganizuoti bendrą pasibuvimą ir meditaciją su jogais, vaišnavais ir budistais kilo iš noro apjungti skirtingais keliais einančius. Juk visos praktikos yra apie tą patį – kelią savo prigimties link. Tik dažnai per užterštą ir neramų protą negalime išgirsti savo širdies ir klausytis jos vedimo. Todėl renginio metu atlikome praktikas, kad nurimtų protas ir atsivertų širdis“, – sako idėjos iniciatorė, jogos mokytoja Daiva Padmavati Stančaitytė.

Jungtinė meditacija prasidėjo 10.30 val. ryte. Jos metu buvo giedami kirtanai, sutros, atliekama zen meditacija, taip pat meditacija vaikštant, po kurių sekė vegetariškos vaišės.

„Pirmuoju tokio pobūdžio renginiu susidomėjo daugiau nei pusšimtis entuziastų, jauniausiam dalyviui – vos vieneri. Renginys praėjo ne tik sėkmingai, bet ir sulaukėme labai daug palaikymo ir padrąsinimų iš išorės, už kuriuos esame dėkingi“, – teigia idėjos iniciatorė Daiva Padmavati Stančaitytė. Anot jos, renginys buvo atviras visiems – tiek užsiimantiems kasdienėmis praktikomis, tiek ir norėjusiems atrasti savo kelią ar išgirsti širdies vedimą.

Meditacijas vedė Klaipėdos vaišnavų kultūros centro atstovas Vaidotas Valančius, Zen mokinys Tadas Kazlauskas ir jogos mokytoja Daiva Stančaitytė. Pirmoji jungtinė meditacija vyko jogos studijoje „Jogos centras“, Klaipėdoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder