Klaipėdiečiams - nemokami "Romeo ir Džiuljeta"

Klaipėdiečiams - nemokami "Romeo ir Džiuljeta"

Sausį Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre miestiečiams bus parodyti penki nemokami spektakliai "Romeo ir Džiuljeta". Šis Viljamo Šekspyro kūrinio pastatymas išskirtinis, nes vienu metu scenoje aktoriai kalbės net trimis kalbomis: lietuvių, lenkų ir rusų. Bilietai jau dalijami teatro kasoje.

Pirmosios tarptautinio spektaklio "Romeo ir Džiuljeta" premjeros buvo parodytos Lenkijoje lapkritį. 20 artistų grupė iš Klaipėdos scenoje pasirodė drauge su aktoriais iš Elbingo A. Sevruko dramos teatro (Lenkija) ir Kaliningrado dramos teatro (Rusija).

Kaip lietuviškai kalbančiam Romeo (Jeronimui Miliui) pavyko scenoje įsimylėti lenkaitę Džiuljetą, o lietuvaitei Džiuljetai (Beatai Ignatavičiūtei) - lenką Romeo, žiūrovai turės galimybę pamatyti ir Klaipėdoje sausio 11-15 dienomis.

Muzikinio teatro salėje telpa beveik 500 žiūrovų, tad per penkias dienas šį tarptautinį spektaklį galės išvysti per 2 tūkst. klaipėdiečių.

"Įsivaizduokite: esate Romeo, bet nesuprantate, ką jums lenkiškai sako Džiuljeta, o juk turite ja susižavėti, kalbėtis, džiaugtis ir liūdėti drauge bei aklai pamilti vienas kitą", - įspūdžiais dalijosi J. Milius.

"Šekspyro "Romeo ir Džiuljetos" pastatymų yra įvairių, tačiau šis - tarptautinis, todėl savaime yra kitoks, nes žiūrovai jame į lietuviškus klausimus išgirs rusiškus ar lenkiškus atsakymus. Čia pirmajame plane atsidurs personažų charakteriai, jausmai, nuotaikos, emocijos - aktoriams nebus už ko "pasislėpti", - antrino B. Ignatavičiūtė.

Pasak projekto iniciatoriaus ir pagrindinio režisieriaus Miroslavo Siedlerio, kalba šiuo atveju atlieka antraeilį vaidmenį. Kur kas svarbiau aktorių emocijų, santykių, jausmų raiška.

Projekto kolegos iš Kaliningrado srities dramos teatro trikalbio spektaklio įgyvendinimą palygino su džiazo jam session, kai vienoje vietoje susibūrę muzikantai improvizuoja bei kuria "čia ir dabar". Toks ir yra šio projekto tikslas - skatinti trijų šalių tarpusavio dialogą, tarpusavio pažinimą ir supratimą.

Spektaklio kūrėjų komandą sudaro menininkai iš trijų projekte dalyvaujančių šalių: režisieriai - M. Siedleris (Lenkija), Michailas Abramovičius Salesas (Rusija) bei lietuviai Rūta Bunikytė ir Ramūnas Kaubrys. Spektaklio scenografiją sukūrė rusų dailininkas Eugenijus Boldyrevas, choreografiją - lenkas Tomašas Tvorkovskis. Fechtavimosi scenų autorius - Linas Zubė (Lietuva), muzikos - Boleslovas Ravskis (Lenkija).

Startavęs 2013 m. pavasarį, projektas baigsis 2014 m. balandį, kai paskutiniai penki trikalbiai spektakliai bus parodyti Kaliningrado srityje.

Nemokami bilietai

Nemokamus bilietus į sausio 11-15 d. vyksiančius 5 spektaklius "Romeo ir Džiuljeta" galima pasiimti Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro kasoje. Teatro kasa dirba kasdien, išskyrus pirmadienį, nuo 11 val. iki 14 val. ir nuo 15.30 val. iki 18.30 val. Sekmadienį - nuo 12.00 val. iki 17.00 val.
Imant bilietus galima pasirinkti datą, kada patogiau stebėti spektaklį.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder