Penktadienį startuoja šviesų festivalis

Penktadienį startuoja šviesų festivalis

Jau šį penktadienį, vasario 6-ąją, kviečia pirmasis Klaipėdos Šviesų festivalis. „Kitokio Klaipėdos senamiesčio“ savaitgalį lankytojų lauks vaizdo projekcijos, meninės instaliacijos, iliuminacijos šviesomis, edukaciniai-interaktyvūs projektai.

Kitoks Klaipėdos senamiestis

Startą Klaipėdos šviesų festivaliui penktadienį duos ryški ir triukšminga eisena, kuri 18 ir 20 val. pajudės nuo Klaipėdos turizmo ir informacijos centro. Senamiestį žadinsianti eisena skleis muzikos garsus, neš gerą nuotaiką ir pagrindinę festivalio žinią – šviesesnė Klaipėda! Eitynėse žygiuos Klaipėdos miesto meno kolektyvų nariai, pasipuošę šviečiančia atributika.

Viena pagrindinių pirmojo savaitgalio projekcijų bus rodoma ant „Žvejų baro“ pastato, esančio Kurpių g. 8. Specialiai sukurta video projekcija kvies keliauti po Klaipėdos senamiesčio istoriją. Turgaus gatvės pastatus iš žiemos miego žadins spalvingos ir gausios iliuminacijos, o Vilniaus dailės akademijos Klaipėdos fakulteto stadione iškils šviečianti instaliacija „Spalvų švyturys“. Ant Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro vidinės sienos bus rodomas audiovizualinis kūrinys „Paskutinis bastionas“. Teatro aikštę papuoš tik ypatingomis progomis įžiebiamos Dramos teatro fasado iliuminacijos, Danės krantinę ties Žvejų g. 2, nušvies žibančios burės.

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro meno kiemą papuoš žibintų dangus, kurį sukūrė Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos mokytojai ir moksleiviai. Dienovidžio aikštėje, 19 val. prasidės „Šviesos misterija“ – šviesos gimimas tamsos ir dūmų chaose.

Papildomos ekskursijos

Nebijančius malonaus šaltuko ir norinčius išvysti kitokį Klaipėdos senamiestį, projekto organizatoriai kvietė registruotis į naktines „Šviesų festivalio“ ekskursijas.

„Esame maloniai nustebinti tokio didelio susidomėjimo naktinėmis ekskursijomis. Į vasario 6 ir 7 dienų pasivaikščiojimus vietų jau nebėra, tačiau atsižvelgdami į žmonių pageidavimus, ekskursijas rengsime ir kitą savaitgalį – vasario 14 ir 15 dienomis. Į jas visų pirma pakvietėme tuos, kurie registravosi į šio savaitgalio ekskursijas, tačiau nebetilpo“, - sako projektų koordinatorė Živilė Putnienė.

„Mums svarbiausia, kad ši ir panašios iniciatyvos sulauktų bendruomenės dėmesio bei palaikymo, kad klaipėdiečiai patys taptų mūsų organizuojamų švenčių dalyviais. Naktinių ekskursijų anšlagas, senamiesčio verslininkų iniciatyvos įgyvendinant savarankiškus projektus, saugos tarnybos „Argus“ geranoriška iniciatyva saugoti projektą – geriausias įrodymas, kad miestas ir jo žmonės keičiasi, ne tik nori, bet ir moka švęsti, - sako kūrybos vadovė G. Giedraitytė.

„Šviesų festivalis“ Klaipėdoje vyks vasario 6-16 dienomis, t.y. 2 savaitgalius, nuo 18 iki 23 val. Vasario 6-7 dienomis kvies „Kitoks Klaipėdos senamiestis“, vasario 14-15 d. „Meilės eilės artimui ir tėvynei“.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder