Prekių ženklų ir dizaino atvirų durų diena

Prekių ženklų ir dizaino atvirų durų diena

Kiekviena save gerbianti įmonė šiandiena privalo turėti savo užregistruotą prekės ženklą. Kruopščiai pasirinktas prekės ženklas yra labai svarbi įmonės turto dalis. Ženklai padeda atskirti įmonės produktus (prekes ar paslaugas), padeda įmonės prekėms išsiskirti bei atkreipti vartotojų dėmesį. Ženklai veikia efektyviai, nepaisydami valstybių sienų, kultūrų bei kalbų skirtumo. Jie taip pat sudaro galimybę įmonės verslui plėtoti internete. Prekės ženklo turėjimas - stiprina ir gerina įmonės įvaizdį ieškant verslo partnerių, gerinant reputaciją investuotojų akyse. Užregistruotas prekės ženklas neleidžia naudoti tą patį vardą (ženklą) versle Jūsų konkurentams.

Pramoninio dizaino apsauga yra nemažiau svarbi nei prekės ženklo. Pramoninis dizainas yra svarbus įvairių pramonės šakų mados industrijos ir rankų darbo gaminiams pradedant technikos ir medicinos prietaisais ir baigiant laikrodžiais, juvelyriniais gaminiais ir kitais prabangos dalykais; nuo namų ūkio gaminių, žaislų, baldų ir elektros prietaisų iki automobilių ir architektūrinių konstrukcijų; nuo tekstilės dizaino iki sporto įrangos. Pramoninis dizainas taip pat svarbus pakuotėms, konteineriams ir gaminių išoriniam apipavidalinimui.

Prekės ženklo ir dizaino apsauga įgyjama registracijos būdu. Lietuvoje registraciją atlieka Valstybinis patentų biuras.

2012 balandžio 24 dieną 11-14 val. Lietuvos technikos bibliotekos Klaipėdos skyriuje, adresu Sukilėlių g. 14, organizuojamas nemokamas renginys „PREKIŲ ŽENKLŲ IR DIZAINO ATVIRŲ DURŲ DIENA“. Renginio metu Valstybinio patento biuro specialistai, visus besidominčius intelektine nuosavybe, supažindins su prekių ženklų ir dizaino teisinės apsaugos galimybėmis Lietuvoje ir Europos Sąjungoje, paaiškins kaip reikia naudotis Lietuvos bei Pasaulinės intelektinės nuosavybės organizacijos prekių ženklų ar dizaino duomenų bazėmis, atliekant prekių ženklų ar dizaino paieškas, bei maloniai atsakys į kitus klausimus šiomis temomis.

Norinčius dalyvauti prašome registruotis, kreipiantis į Lietuvos technikos bibliotekos Klaipėdos skyrių tel. (8-46) 41 0492, arba el. paštu [email protected]. Galima registruotis individualiai konsultacijai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder