S. Šimkaus chorų konkursui - tarptautinis dėmesys

S. Šimkaus chorų konkursui - tarptautinis dėmesys

Lapkričio 25-27 dienomis Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36) vyks XVIII tarptautinis Stasio Šimkaus chorų konkursas, šiemet skirtas Mikalojaus Konstantino Čiurlionio atminimui.

Šiemet konkurse ketina dalyvauti 19 kolektyvų iš Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos ir Lietuvos. Konkursu yra susidomėjusi Tarptautinė chorinės muzikos federacija bei Tarptautinės chorų konkursų ir festivalių organizacijos. Šiemetinio konkurso vertinimo komisijos pirmininkas - Tarptautinės chorinės muzikos federacijos (IFCM) meno vadovas ir direktorius G?bor Hollerung (Vengrija).

Šis garbus svečias nėra atsitiktinis. Jo atvykimas pirmininkauti konkursui - konkurso pripažinimo tarptautinėje erdvėje tąsa, susijusi ir su konkurso ateitimi, kad jis įgautų dar daugiau prestižo.

Konkurso dalyviai rengs koncertus Klaipėdos Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje, Kretingos bei Palangos bažnyčiose. Be koncertų, vyks apskritojo stalo diskusija konkurso dalyviams ir svečiams, kurį ves konkurso vertinimo komisija, numatomi ir kiti renginiai.

Tikimės sulaukti didelio žiūrovų dėmesio ir pačiame konkurse, ir konkurso dalyvių koncertuose, o diskusijose laukiame visų choro dirigentų, muzikos mokytojų bei norinčių daugiau sužinoti apie pasaulio ir Europos chorinę muziką bei jos aktualijas.

S. Šimkaus chorų konkursas po kruopelytę buvo užaugintas ir išpuoselėtas iki tarptautinio chorų konkurso kūrėjų Vytauto Blūšiaus, Roberto Varno, vėliau Algio Zaboro. Dabar šią estafetę, jausdama didžiulę atsakomybę už konkurso ateitį, perima dabartinė Klaipėdos miesto chorinės bendrijos "Aukuras" taryba.

Nuo 1976 m. vykstantis, turtingą istoriją turintis tarptautinis S. Šimkaus chorų konkursas yra gerai žinomas ne tik Klaipėdoje, Lietuvoje, bet ir Europoje. Konkursas įtrauktas į Europos chorų konkursų ir festivalių rejestrą, informacija apie jį skelbiama prestižiniame Europos chorų sąjungos periodiniame žurnale "Europa Cantat" bei Tarptautinės chorinės muzikos federacijos interneto svetainėje. Konkursas yra šių organizacijų tikrasis narys.

Išsamesnę informaciją galima rasti konkurso interneto tinklalapyje www.ssimkus.ku.lt bei Klaipėdos savivaldybės tinklalapyje www.klaipeda.lt

doc. Algirdas ŠUMSKIS, konkurso meno vadovas ir direktorius, Klaipėdos miesto chorinė bendrijos "Aukuras" tarybos pirmininkas

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder