Valsai ir maršai su "Muse"

Valsai ir maršai su "Muse"

Premjeriniame koncerte sausio 29 d. 17 val. Klaipėdos Žvejų rūmuose publikos lauks susitikimas su Andriumi Kaniava ir sunkiosios muzikos orkestru (SMO) "Musė". Keistuolių teatro aktoriaus, dainininko, tekstų autoriaus, kompozitoriaus ir režisieriaus bei jo suburto ansamblio pasirodyme netrūks teatrinių gudrybių, nuoširdaus juoko ir plojimų.

A. Kaniavos dainos, anot autoriaus, yra valsai, maršai ir polkos, o koncertui Klaipėdoje parengta programa - tai ne tik įvairių muzikos žanrų, bet ir teatro bei literatūros sintezė.

SMO "Musė" - tai rezultatas neapgalvoto, bet nuoširdaus iššūkio, kurį dainų autorius ir atlikėjas A. Kaniava metė muzikiniam pasauliui apie 1998-uosius metus. Kvietė visus norinčius, atsiliepė trys: Aurelijus Globys, Vidas Kyburys ir Aleksandras Kazakevich.

Treji metai prabėgo gerai leidžiant laiką ir grojant muziką, visiškai nederančią bendrame Lietuvos muzikiniame pasaulyje, vėliau peraugusio į "formatą". Maištas išsekino, ir 2001 m. protestuodamas prieš nepripažinimą, orkestras laikinai nutraukė savo veiklą ir išsiskirstė.

Bet tyla nesitęsė ilgai. Jau 2011-ųjų rudenį "Musė" pakilo naujam skrydžiui, tuo patvirtindama gandus apie visuotinį atšilimą. Pokrizinis laikotarpis priverčia žmones atsigręžti vienam į kitą. Su "Musės" vėliava susibūrė Andrius Kaniava (idėjos ir muzikos autorius), Laurynas Lapė (trimitas), Tomas Vaičiulis (trimitas), Tomas Karka (trombonas), Audrius Stasiulis (bosinis trombonas), Darius Bažanovas (tūba), Ąžuolas Paulauskas (mušamieji) ir Sigitas Mickis (orkestro meno vadovas).

Žiemą zyzianti "MUSĖ" - tai geriau vieną kartą pamatyti ir išgirsti, nei šimtą kartų apie tai skaityti.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder