Žalgirio arenoje - Chris Norman, Bonnie Tyler ir  Kauno miesto simfoninis orkestras

Žalgirio arenoje - Chris Norman, Bonnie Tyler ir Kauno miesto simfoninis orkestras

Šių metų gruodžio 31-ją Kaune iškilmingi palydėti senuosius ir sutikti Naujuosius metus publiką kvies net dvi legendos – Kauno “Žalgirio” arenoje jungtinį šventinį koncertą surengs išskirtinio balso savininkė Bonnie Tyler ir auksinis “Smokie” balsas Chris Norman akomponuojant KAUNO MIESTO SIMFONINIAM ORKESTRUI. Šiuo metu jau kuriamos dainų aranžuotės orkestrui, gruodžio mėnesį vyks bendros repeticijos ir Naujųjų metų išvakarėse Lietuvos žiūrovai galės patys įvertinti šį bendrą britų žvaigždžių ir lietuviško simfoninio orkestro kūrybinį projektą. Naujametinis dviejų britų roko grandų koncertas neabejotinai taps geriausia šventine dovana ne tik kiekvienam kauniečiui, bet ir visiems miesto svečiams, nes tai bus pirmas Naujųjų metų sutikimas naujoje Kauno “Žalgirio” arenoje.

Chris Norman

Chrisas Normanas (tikras vardas Christopher Ward Norman) gimė 1950 m. Jungtinės Karalystės Jorkšyro grafystėje, artistų šeimoje. Būdamas vos septynerių, iš tėčio gavo dovanų savo pirmąją gitarą, o didžiausią įtaką būsimos žvaigždės muzikiniam skoniui turėjo Elvisas Presley, Little Richardas, “The Beatles”, Bobas Dylanas ir “The Rolling Stones”.

1962 m. Chrisas Normanas įstojo į Bredfordo berniukų mokyklą, kur sutiko savo bendražygius – būsimus “Smokie” narius Alaną Silsoną ir Terry Uttley. Pirmųjų grupės pavadinimų buvo daug ir įvairių – nuo “The Yen”, “Essence”, “Long Side Down” iki “The Elizabethans”. Tačiau tikroji kūrybinė sėkmė atėjo kartu su lemtingu grupės pavadinimu – 1975 m. buvo išleistas ilgai brandintas debiutinis grupės “Smokie” albumas “Pass It Around”, sukurtas kartu su garsiais to meto prodiuseriais ir dainų autoriais – Nicky Chinnu ir Mike’u Chapmanu. 1978 m. galima drąsiai vadinti “Smokie” aukso amžiumi – buvo išleistas albumas “The Montreaux Album”, sulaukęs aukščiausių kritikų vertinimų, singlas “Mexican Girl” tapo megahitu, o Chriso Normano ir Suzie Quatro dueto daina “Stumblin’ in” pateko į amerikietiškojo “Billboard” TOP-10 pozicijas. Vėliau sekė akinančios šlovės metai, gastrolės visose kontinentuose ir pilni stadionai grupės gerbėjų, dievinančių kiekvieną grupės dainą ir narį.

Nors 1986 m. Chrisas Normanas paliko “Smokie” ir pradėjo solinę karjerą, jo diskografija išties įspūdinga – išleista daugiau kaip 50 singlų ir virš 30 albumų (9 iš jų -“Smokie” sudėtyje ir 25 – soliniai), pasaulyje parduota daugiau kaip 30 milijonų įrašų, atlikėjas iki šiol produktyviai kuria ir koncertuoja. Pastaruosius 20 metų Chrisas Normanas gyvena Airijos jūroje esančioje Meno saloje, su žmona Linda susituokęs jau daugiau kaip 40 metų, užaugino penkis vaikus ir jau turi keturis vaikaičius.

Bonnie Tyler

Gimusi 1951 m. Jungtinės Karalystės Pietų Velse darbininkų šeimoje, Bonnie Tyler (tikras vardas Gaynor Hopkins) profesionalią muzikinę karjerą pradėjo 1975 m., tačiau tik antrasis singlas “Lost In France” (1976 m.) atnešė atlikėjai pasaulinį populiarumą. 1977 m. pasirodė debiutinis Bonnie Tyler albumas “The World Starts Tonight”, tačiau tais pačiais metais dainininkei buvo atlikta balso stygų operacija, po kurios ji turėjo tylėti net 6 savaites. Deja, nelaimingo įvykio metu Bonnie Tyler netyčia suriko ir tai, manoma, visiškai pakeitė jos balso tembrą. Nors atlikėja manė, kad jos karjera pasibaigė vos prasidėjusi, tačiau pasaulis nuoširdžiai pamilo kiek prikimusį balsą, o singlas “It’s a Heartache” tapo Nr.1 daugelyje Europos šalių, o JAV užkopė į “Top 3” poziciją.

Netrukus Bonnie Tyler pasirašė sutartį su talentingu prodiuseriu Jimu Steinmanu ir 1983 m. išleido albumą “Faster Than the Speed of Night”, padovanojusį pasauliui megahitą “Total Eclipse of the Heart”. Ši baladė užkariavo pirmąsias vietas net 18 šalių radijo stočių top pozicijose ir buvo nominuota prestižiniam “Grammy” apdovanojimui “Geriausios pop atlikėjos dainos” kategorijoje. Taip pat albumas “Faster Than The Speed of Night“ yra įtrauktas į “Guinness“ rekordų knygą, kaip pirmasis atlikėjos moters įrašas, debiutavęs Didžiosios Britanijos perkamiausių albumų sąrašo viršūnėje.

Daugiau kaip 20 studijinių albumų bei virš 50 singlų išleidusi dainininkė nuo 1973 m. yra ištekėjusi už olimpinio dziudo čempiono Roberto Sullivano, su kuriuo susipažino vienų savo pirmųjų koncertų metu ir kuris iki šiol ištikimai lydi dainininkę visose gastrolėse.

KAUNO MIESTO SIMFONINIS ORKESTRAS

Orkestro, savo veiklą pradėjusio 2005 m., repertuaro pagrindas – klasikinė ir romantinė muzika, o patirties ir jaunatviško veržlumo dermė – viena patraukliausių naujojo kolektyvo savybių. Orkestro vyriausiasis dirigentas – Modestas Pitrėnas.

Per palyginus trumpą gyvavimo laiką, orkestras išties nuveikė labai daug – jį mėgsta ir su juo noriai bendradarbiauja garsūs Lietuvos menininkai (Petras Geniušas, Vilhelmas Čepinskis, Virgilijus Noreika, Irena Milkevičiūtė, Edgaras Montvidas, Liora Grodnikaitė ir kiti). Kauno simfoninio orkestro bičiuliais tapo ir daug užsienio atlikėjų, tokių kaip Davidas Geringas, Vardas Mamikonian, Nancy Boone, Phillipe Giusiano ir kiti. Kolektyvas taip pat aktyviai dalyvauja tarptautiniuose festivaliuose, tokiuose kaip Pažaislio, Kaunas Jazz, Jaunųjų atlikėjų, šiuolaikinės muzikos “Iš arti” ir kituose.

Kauno simfoninis orkestras į savo biografiją įsirašė nemažai įsimintinų ne tik klasikinės, bet ir pramoginės muzikos koncertų. Orkestrui teko garbė groti su pasaulinėmis legendinėmis grupėmis “The Scorpions“ ir “Electric Light Orchestra“, kurios ne kartą yra grojusios su pasaulyje pripažintais Londono, Vienos, Berlyno simfoniniais orkestrais.

Be to, du metus iš eilės Kauno miesto simfoninis orkestras sėkmingai dalyvavo didžiulio klausytojų susidomėjimo sulaukusiame Lietuvos televizijos projekte „Triumfo arka“, kuriame sugrojo per 200 skirtingų kūrinių.

Bilietai prekyboje nuo rugpjūčio 17d.

Bilietus bus galima įsigyti visose BILIETŲ PASAULIS kasose ir internetu www.bilietupasaulis.lt

Bilietų kainos tik nuo 60 Lt

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder