Kam rūpi spaudos apžvalgos per televiziją

Kam rūpi spaudos apžvalgos per televiziją

Spaudos apžvalgas mūsų radijuje ir televizijoje dažnai pakeičia sporto komentarai arba interneto svetainių informacijos sklaida. Žinomas žurnalistas, kolekcininkas, istorinių knygų autorius Vilius Kavaliauskas sako, kad tai yra klaida. "TV publika" klausia - kodėl?

- O dėl ko aš atsibundu rytais šeštą valandą? Ogi dėl to, kad išklausyčiau spaudos apžvalgas. Tiesa, apmaudu, kad komentatoriai ignoruoja kai kuriuos laikraščius, gal iš principo ar dar dėl ko, kas ten žino, bet vis dėlto tai yra vienintelis būdas sužinoti ką nors naujo, kas rašoma spaudoje. Juk kuo labiau žmonės atskirti nuo informacijos, tuo blogiau. Juk žmonės, net ir aš, negali prenumeruoti visų laikraščių.

Dažniausiai savaitgaliais paimu šeštadieninius laikraščius ir tada jau skaitau, nes kitomis dienomis daug dirbdamas ties savo knygomis esu verčiamas tenkintis internetu ir spaudos apžvalgomis. Didelis autoritetas šiuo atžvilgiu man yra Juozas Šalkauskas, senas vilkas, kuris taikliai pasirenka tekstus ir juos skaitydamas net intonuoja balsu; jauniems žmonėms šis darbas prasčiau sekasi, gal dėl to, kad jie ne visada žino, kaip daroma ta spauda.

Apskritai manau, kad spaudos apžvalgos žmonėms yra labai naudingos ir visiems kanalams reikėtų jas įtraukti į programą. Tie, kurie jų neturi, tikrai nemažai praranda. Juk tai įdomu daugeliui, na, gal išskyrus tuos, kuriems svarbu tiktai "bunkė ir zvonkė" (kas jie yra ir ką reiškia, aš pats tikrai nežinau). Yra pagaliau daug vidurinės ar vyresnės kartos žmonių, kurie turi dar ir pinigų, yra potencialūs reklamos pirkėjai ar rėmėjai, kuriems apžvalgos padeda susiorientuoti ir šitokiu būdu palaikyti spaudą.

Bet svarbiausia, kad, klausydamasis spaudos apžvalgų, sužinau ne tiek faktą, aktualiją, pavyzdžiui, mokyklų renovacijos tema, bet problemą, procesą. Juk radijas, na, dabar, ko gero, jau internetas, turi geriausią šansą pranešti apie įvykį, televizija gali parodyti ir parodo, kaip tai įvyko, na, o laikraščiai gali atskleisti kodėl. Kodėl tai įvyko, vyksta.

Tas "kodėl" ir yra svarbiausia.

Parengta pagal dienraščio "Respublika" priedą "TV Publika"

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder