Paolo Sorrentino seriale „Naujasis popiežius“ vaidinęs John Malkovich prisipažino esąs ateistu

Paolo Sorrentino seriale „Naujasis popiežius“ vaidinęs John Malkovich prisipažino esąs ateistu

Tik pasirodžius kultinio serialo „Jaunasis popiežius“ (angl. „The Young Pope“, 2016) tęsiniui, pakeitusiam pavadinimą į „Naujasis popiežius“ (angl. „The New Pope“, 2020), žiūrovai šalia pagrindinį vaidmenį atliekančio aktoriaus Jude Law išvydo gyvą kino legendą John Malkovich, kuris prisipažino esąs ateistu.  

Avantiūrai pasiryžęs John Malkovich

Anot serialo siužeto, J. Law įkūnijamas popiežius Lenis Belardo panyra į komą, tad kardinolai imasi rinkti naująjį popiežių, kuriuo tampa Jonas Paulius III. Būtent jo vaidmenį seriale ir atliko garsusis J. Malkovich.

Aktorius tikina, jog noras dirbti drauge su garsiausiu šiuolaikinio italų kino atstovu laikomu P. Sorrentino buvo toks didelis, kad nedvejodamas sutiko imtis darbo, net nežinodamas ką teks vaidinti ir kiek laiko užtruks filmavimai.

„Sutikau vaidinti apie projektą nežinodamas absoliučiai nieko. Jeigu Paolo būtų nusprendęs, kad atliksiu epizodinį vaidmenį – būčiau ėmęsis ir jo!“, - prisipažino aktorius, tikinantis, jog vardan vaidmens šiame seriale nebe pirmą sykį karjeroje ryžosi avantiūrai.

Skelbiama, jog noras dirbti drauge buvo abipusis – režisierius P. Sorrentino prisipažino taip norėjęs filmavimo aikštelėje išvysti J. Malkovich, jog J. Law personažo panirimas į komą tebuvo bandymas siužetą pakreipti linkme, leidžiančia įvesti antrąjį pagrindinį personažą. „J. Malkovich – vienas charizmatiškiausių ir spalvingiausia karjera galinčių pasigirti aktorių. Manau, jog dirbti drauge su tokiu žmogumi – kiekvieno režisieriaus svajonė“, - viename interviu užsiminė P. Sorrentino.

Smūgis tikinčiųjų bendruomenei

Spaudos konferencijose gausiai klausinėjamas apie tai, kas būtų jeigu aktorių iš tiesų išrinktų Bažnyčios galva, J. Malkovich juokiasi, jog nepasitenkinimas būtų toks didelis, jog dauguma tikinčiųjų nustotų lankytis bažnyčiose, o jis tikrai nebūtų geru popiežiumi. Aktorius pridūrė esąs ateistu, tačiau, užbėgdamas įvykiams už akių patikino, jog tiki žmogaus sielos egzistavimu, Visata ir gamtos jėga, o jo propaguojamas tikėjimas nebuvo kliūtimi vaidinti šiame seriale.

Toks J. Malkovich prisipažinimas įpylė žibalo į ugnį, kurią 2016-aisiais užkūrė serialą „Jaunasis popiežius“ išleidę filmo kūrėjai. Tai – nuolatinių protestų, raginimų boikotuoti ir nepasitenkinimo tikinčiųjų bendruomenėse sulaukiantis televizijos serialas, kuris, jų nuomone, meta iššūkį Bažnyčiai.

Nepaisant dviprasmiškos dalies tikinčiųjų nuomonės, neigiamai religine tema kalbančius filmus visuomet smerkiantis Vatikanas 2017-aisiais nustebino visuomenę pareikšdamas, jog „Jaunasis popiežius“ – „svarbus kultūrinis reiškinys“ ir pridurdamas, kad serialo kūrėjai prisideda prie Bažnyčios populiarinimo tikinčiųjų tarpe.

Garsusis serialas – jau ir Lietuvoje

Nenuilstantys skandalai serialo kūrėjams – tik į naudą, tad pristatę antrąjį sezoną, neabejotinai tapsiantį sėkmingu, jie puse lūpų užsiminė apie galimą tęsinį, kurio galima būtų tikėtis artimiausių trejų metų laikotarpyje. Belaukiant žinių apie jaunojo ir naujojo popiežių istorijos tęsinį, siūlome geriau vieną kartą pamatyti negu tūkstantį kartų išgirsti. Didžiausia vaizdo transliacijų internetu platforma go3.lt  kviečia legaliai žiūrėti antrąjį serialo sezoną „Naujasis popiežius“, kuriame prie J. Law ir J. Malkovich prisijungia ir Holivudo aktorė Sharon Stone bei ekscentriškasis atlikėjas Marilyn Manson.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder