Televizija neleidžia atrasti naujų dalykų

Televizija neleidžia atrasti naujų dalykų

Spalio 1-ąją minima Tarptautinė muzikos diena. Šia proga „TV publika“ klausė muzikanto, prodiuserio ir aktoriaus Andriaus Mamontovo, kiek televizija atspindi tikrąją muzikinę padėtį, ar lavina žiūrovų skonį ir ko labiausiai trūksta televizinėms muzikinėms laidoms.

Andrius MAMONTOVAS:

- Aišku, vieni kanalai labiau pataikauja prastam skoniui, kiti bando jį formuoti. Visgi geriau sekasi tiems, kurie pataikauja. Man kartais visiškai nesuvokiamas kai kurių televizijų pasirinkimas pataikauti prastam skoniui, nes šiaip žmonių skonis nėra prastas.

Norėtųsi, kad televizija rodytų daugiau muzikos, nes televiziniai projektai, talentų konkursai yra televiziniai produktai, su muzika tai dažnai yra mažiausiai susiję. Seniau būdavo rodomos laidos, kur buvo galima pamatyti Lietuvos atlikėjų muzikinius klipus. Dabar viskas persikelia į internetą, o televizija net nebando konkuruoti su internetu. Ir internetas atlieka auklėjamąją funkciją daug tobuliau. Internete gali pasirinkti žiūrėti tai, ką nori žiūrėti, ir atrasti naujus dalykus pats. Tai yra smagiausia.

Televizija nebeleidžia atrazti naujų dalykų. Televizija dažniau remiasi tuo, kas jau yra atrasta. Aišku, aš neatstovauju visiems žiūrovams, bet man visada yra įdomu kažką atrasti. Šioje vietoje internetas laimi.

Dabar yra keli lietuviški muzikiniai kanalai: yra „Žvaigž-dė“, LIUKS. Aišku, ten daug kas kartojama, bet mes neturime tiek lietuviško turinio, kad jo užtektų muzikiniam kanalui.

Juolab kad kanalai negali rodyti kai kurių atlikėjų, kurie dirba kituose kanaluose. Iš to mažo pasirinkimo išeina dar mažesnis pasirinkimas. Atskiras kanalas - nelabai reali mintis, bet muzikinė laida apie tai, kas dabar vyksta muzikiniame pasaulyje, reikalinga.

Žinoma, yra bandymų daryti tokias laidas, bet jos nesulaukia dėmesio, galbūt ne tie žmonės jas daro. Gal reikalinga kita forma. Kažkada rodytų populiarių laidų „Estrados orbitoje“ ar „Piramidė“ forma jau pasenusi. Reikalinga nauja forma ir to gyvenimo, kuris vyksta klubuose, koncertų salėse, atspindėjimas. Ten yra daug medžiagos, tai atskiras muzikinis pasaulis. Jeigu kas nors jį pateiktų su meile ir išmone, būtų nuostabu.

Parengta pagal priedą „TV publika“

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder