Etikečių žymėjimas – parduotuvių reikalas

Etikečių žymėjimas – parduotuvių reikalas

Keturios iš penkių Didžiosios Britanijos drabužių parduotuvių prekiauja kelnėmis, kurios yra dviem coliais (5 cm) platesnės, nei užrašyta etiketėje.

Be abejonės, malonu, kai, nepaisant nuo alaus ir atitinkamų valgymo įpročių vis augančio pilvuko, gali įsisprausti į to paties dydžio kelnes, kaip, tarkime, prieš 5 metus. Tačiau tai – gudrus parduotuvių triukas, kuriuo bent trumpam nuraminama sąžinė ir viliojami klientai.

Fenomenas, prasidėjęs tarp moterų, dabar jau išplito ir tarp vyrų. Parduotuvės žymi kelnes etiketėmis, iki dviejų colių (apie 5 cm) pamažindamos realų juosmens dydį, rašoma telegraph.co.uk.

Per bandymą buvo išsiaiškinta, kad maždaug pusė parduodamų kelnių yra sužymėtos, kad šitaip gudriai pamalonintų klientus. 28 poros iš 50-ies patikrintų buvo platesnės, nei etiketėje, o 7-ios iš jų buvo didesnės daugiau nei 3,8 cm.

Šis "pataikavimas" sukelia nemažai painiavos, mat, priklausomai nuo parduotuvės, kinta ir drabužių dydžiai. Tarkime, nuėjus į vieną, galima aukštai iškėlus galvą pardavėjos konsultantės paprašyti "vieno dydžio mažesnių", o kitoje gali tekti sušnypšti priešingai – "šitos mažokos, gal turite didesnių?".

Ir visa tai toli gražu nereiškia, kad, peržengus vienos parduotuvės slenkstį Jūsų juosmuo stebuklingai susiaurėja, o kitą – aplimpa keletu papildomų kilogramų. Tiesiog drabužių dydis šiandien priklauso ne nuo Jūsų išmatavimų, o nuo parduotuvės politikos.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder