Londone parduodamas namas, kuriame gyveno Van Gogas

Londone parduodamas namas, kuriame gyveno Van Gogas

Didžiosios Britanijos sostinėje, Londone, Brikstono rajone, parduodamas namas, kuriame vieną savo laimingiausių gyvenimo tarpsnių gyveno didysis olandų dailininkas Vincentas van Gogas (Vincent Van Gogh), praneša laikraštis "London Evening Standard".

Nekilnojamojo turto agentūra "Savills" antradienį paskelbė, kad baltas trijų aukštų namas Nr. 87 Hekfordo-Roud gatvėje bus parduodamas per kovo 27 d. surengtą aukcioną. Jis įvertintas 475 tūkst. svarų sterlingų (753 tūkst. dolerių), nes namas būklė nėra itin gera. Be to, jis neprijungtas prie centrinio šildymo sistemos.

Pastarąsias šešias dešimtis metų šiame name gyveno tik viena šeima. Parduoti namą nusprendė sutuoktinių, įsigijusių jį penktajame dešimtmetyje, vaikai. "Nuo tada, kai čia gyveno Vincentas, namo savininkas, regis, keitėsi tik du kartus. Namą būtina modernizuoti, tačiau daugelis detalių, pavyzdžiui, židiniai, šalia kurių dailininkas šildydavosi šaltais vakarais, buvo uždengti audeklu, todėl nenukentėjo", - sakė "Sevills" agentūros atstovas Raselas Teiloras (Russell Taylor).

1873 metais būsimoji postimpresionizmo garsenybė atvyko į Didžiosios Britanijos sostinę, kur ketino įsidarbinti meno kūrinių parduotuvėje. Vincentas, kuriam tuomet buvo 20 metų, apsigyveno Hekford-Roud gatvėje, trečiajame namo aukšte. Ir, regis, buvo labai patenkintas savo pasirinkimu. "Čia taip gražu ir ramu, kad pamiršti, jog esi Londone", - rašė jis viename iš savo laiškų.

Jo romantines nuotaikas tuomet kurstė ir jausmai, kuriuos jaunasis Van Gogas jautė šio namo šeimininkės dukteriai Eugenijai Lojer (Eugenie Loyer). Deja, dailininko džiaugsmui nebuvo lemta ilgai trukti: jo giliausiam nusivylimui, meilė buvo be atsako, Vincentas nepaprastai sielvartavo ir, spėjama, kad šie išgyvenimai iš dalies paskatino vystytis sunkiai psichinei ligai. Todėl tvirtinti, jog Hekford-Roud name dailininkas išgyveno vien tik laimingas akimirkas, būtų neteisinga.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder