Melanija Tramp kaltinama nuplagijavusi dalį kalbos nuo Mišelės Obamos

Melanija Tramp kaltinama nuplagijavusi dalį kalbos nuo Mišelės Obamos

Melanija Tramp (Melian Trump) kaltinama plagiatu: respublikonų kandidato į JAV prezidento postą Donaldo Trampo (Donald Trump) žmona dalį savo kalbos, pasakytos partijos suvažiavime pirmadienį, esą nusirašė nuo dabartinės JAV pirmosios damos Mišelės Obamo (Michelle Obama), praneša agentūra AFP.

Tėvai ją mokė, „kad reikia sunkiai dirbti siekiant tikslų gyvenime, kad reikia laikytis savo žodžio, kad reikia daryti tai, ką sakai ir vykdyti savo pažadus", pirmadienio vakarą delegatams kalbėjo buvęs modelis iš Slovėnijos.

Taip ji beveik pažodžiui atkartojo tai, ką M. Obama sakė demokratų partijos suvažiavime 2008-aisiais: „Barakas ir aš buvome auklėjami skiepijant daug tokių pat vertybių: kad tu turi sunkiai dirbti dėl savo siekių. Kad turi laikytis žodžio ir kad reikia daryti tai, ką sakai". Ir kitos ištraukos iš Melanijos kalbos akivaizdžiai primena M. Obamos pasirodymą prieš aštuonerius metus.

D. Trampo patarėjas komunikacijos klausimais Džeisonas Mileris (Jason Miller) tiesiogiai nekomentavo kaltinimų plagiatu. Jis tik pareiškė, kad M. Tramp kalbos rašytojus įkvėpė jos gyvenimo patirtis. Kalboje esą yra nemažai „jos pačios minčių".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder