P. Pikaso muziejaus direktorė atleista iš darbo dėl užsitęsusio remonto

P. Pikaso muziejaus direktorė atleista iš darbo dėl užsitęsusio remonto

Prancūzijos kultūros ministrė Oreli Filipeti (Aurelie Filippetti) nurodė atleisti Aną Baldasari (Anne Baldassari) iš Paryžiaus P. Pikaso muziejaus direktorės pareigų. Pagrindinė pretenzija muziejaus vadovei - užsitęsęs remontas, kuris trunka jau penkerius metus.

Neseniai paaiškėjo, kad muziejaus atidarymas ir vėl nukeliamas. Tai sukėlė dailininko sūnaus Klodo Pikaso (Claude Picasso) pasipiktinimą. Jis apkaltino vyriausybę abejingumu ir paragino padaryti visa, kas įmanoma, kad muziejus būtų atidarytas birželį, ir pagrasino atsiimti jam priklausančius Pablo Pikaso (Pablo Picasso) bei kitų dailininkų darbus iš muziejaus.

P. Pikaso meno ekspertė ir dailėtyrininkė A. Baldasari muziejaus direktorės pareigas ėjo nuo 2005 metų. Jos adresu nuskambėjo ir daugiau kaltinimų - neva ji "sukūrusi nepalankų klimatą normaliam darbui kolektyve". Pastaruoju metu nemažai specialistų, neištvėrę viršininkės patyčių, paliko savo darbo vietą.

Į Pikaso muziejaus prezidento pareigas laikinai paskirtas patyręs valdininkas Žeromas Buė (Jerome Bouet), ėjęs kultūrinės veiklos generalinio inspektoriaus pareigas, informuoja "ArtGuide" remdamasis "The New York Times".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder