Van Gogo muziejus pardavinės erdvines reprodukcijas

Van Gogo muziejus pardavinės erdvines reprodukcijas

Amsterdamo Van Gogo muziejus pardavinės žymiausių dailininko paveikslų erdvines reprodukcijas. Šios bus gaminamos kartu su bendrove "Fujifilm" ir pavadintos "Reljefai". Kiekvienas egzempliorius kainuos apie 22 tūkst. svarų, praneša "The Guardian".

Naujuoju būdu bus atkartoti tokie žymiojo dailininko paveikslai, kaip "Žydinčio migdolo šakelė", "Derlius", "Saulėgrąžos", "Kviečių laukas audros metu". Technologiją, kuria bus atkurti paveikslai, "Fujifilm" kūrė beveik septynerius metus. Reprodukcijos bus daromos erdviniu būdu nuskaitant originalią drobę ir spausdinamos didele raiška. Tokiu būdu kopijavimas įvyksta taip tiksliai, kad atkartojama net išvirkščia drobės pusė. Be to, kiekvienas kūrinys kabės tokiose pat kaip ir originalo rėmuose. Šia technologija, galima sukurti vos tris reprodukcijas per dieną, todėl tokių paveikslų bus vos 260 vienetų, o juos gaminančius technikus prižiūrės ekspertai ir muziejaus kuratoriai.

"Tai naujosios kartos reprodukcijos, nes šios gaminamos erdvėje. Mėgėjas nepastebės jokios skirtumo tarp originalo ir kopijos, tik ekspertas galės atskirti paveikslus", - pranešė muziejaus vadovas Akselis Riugeris (Axel Ruger).

Naujosios kopijos buvo pristatytos liepą Honkongo prekybos centre. Kelios jau nupirktos naujųjų šeimininkų. Visos iš pardavimų gautos pajamos bus skirtos muziejaus remontui, be to, už šiuos pinigus bus ir toliau saugomi 200 paveikslų, piešinių ir dailininko laiškų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder