Braškių konservavimas

Braškių konservavimas

1 kg braškių, 1 kg cukraus.

Cukrų užpilkite ant braškių ir palikite per naktį šaltoje vietoje. Atsiradusią sunką nupilkite, užvirkite, nugriebkite putas. Sudėkite uogas ir virkite ant silpnos ugnies, kol uogos pasidarys permatomos.

Nevirta braškių ar žemuogių uogienė

1 kg braškių ar žemuogių (galima maišyti), pusantro kg cukraus.

Uogas sutraiškykite mediniu šaukštu ir užberkite cukrumi. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps. Supilkite į stiklainius, palikdami 5 cm iki viršaus), uždenkite ir padėkite į šaldytuvą.

Braškių sultys

Prastesnes braškes nuplaukite ir sudėtas į puodą pakaitinkite, kol atsiras sulčių. Nusunkus kiekvienai sulčių stiklinei pridedama po 1 stiklinę cukraus ir verdama 10-15 min. nuolat nugraibant putas. Karštas sultis supilkite į iškaitintus stiklainius ir hermetiškai uždarykite.

Braškių kompotas

1 kg braškių, 500 g cukraus, 1 l vandens.

Užvirkite vandenį su cukrumi, suberkite uogas ir pakaitinkite, iki kol užvirs. Karštas uogas išgraibykite (kad išliktų kietesnės), o atvėsusias užpilkite šaltu sirupu ir palaikykite per naktį. Kitą dieną uogas sirupe pakaitinkite, bet neužvirkite, ir supilstykite į stiklainius, užsukite dangteliais. Galima sultis su uogomis į stiklainius supilstyti ir šaltas, bet tada reikia pakaitinti 75 laipsn. C temperatūroje 10-15 min., sandariai uždaryti dangteliais.

 

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder