Itališkas riešutų skanėstas "Panforte", arba "Stipri duona", pagal Liutaurą Čepracką

Itališkas riešutų skanėstas "Panforte", arba "Stipri duona", pagal Liutaurą Čepracką

Iš kartos į kartą perduodami įvairių patiekalų receptai, skaniausi desertai, švieži ir maistingi ingredientai, produktų ir prieskonių įvairovė – tokia yra visame pasaulyje garsi bei genialia vadinama italų virtuvė. Vienas tituluočiausių virtuvės šefų Lietuvoje – Liutauras Čeprackas – dalinasi tradiciniu itališku Sienos miesto riešutų bei džiovintų vaisių desertu, patiksiančiu visiems smaližiams.

Anot virtuvės virtuozo, italų kulinarijos virtuvė pasižymi nuostabaus skonio patiekalais, kurie gaminami naudojant aukščiausios klasės ir kokybės produktus. Itališka virtuvė vertinama dėl maistingų, skrandžio neapsunkinančių patiekalų. Todėl gamindamas itališką riešutų desertą, tinkantį ir sekmadienio iškyloms, ir pasisėdėjimams prie kavos, virtuvės guru pirmenybę teikia natūraliems produktams, o rinkdamasis riešutus – „Arimex“ produkcijai.

Itališką desertą Liutauras Čeprackas gamino kulinarijos lofte „Čiop Čiop“.

Itališkam riešutų skanėstų reikės:

100 g lazdyno riešutų

100 g graikinių riešutų

100 g migdolų (be luobelės)

70 g džiovintų figų

70 g abrikosų

70 g cukatų (iš citrusinių vaisių)

150 g medaus

120 g miltų

100 g juodojo šokolado

180 g cukraus pudros bei 20 g pabarstymui

20 ml vandens

30 g sviesto bei 10 g formai patepti

Cinamono, muskato riešuto, juodųjų arba baltųjų pipirų

Gaminimas:

1. Lazdyno, graikinius bei migdolų riešutus paskrudiname.

2. Susmulkiname paskrudintus riešutus, cukruotus vaisius (figas, abrikosus, cukatas) bei juodąjį šokoladą.

3. Dideliame dubenyje sumaišome susmulkintus riešutus, džiovintus vaisus, šokoladą, miltus. Paskaniname puse arbatinio šaukštelio cinamono, ¼ šaukštelio juodųjų arba baltųjų pipirų. Įtarkuojame ¼ šaukštelio muskato riešuto.

4. Į puodą įpilame medų, cukraus pudrą bei šlakelį vandens. Užvirus, nuolat maišydami paviriname dar 3-4 minutes.

5. Į medaus, cukraus pudros ir vandens masę įdedame gabalėlį sviesto. Sviestui ištirpus, suskystintą medų supilame į paruoštą sausų ingredientų mišinį. Masė turėtų gautis tiršta ir lipni.

6. Kepimo indą ištepame sviestu, gausiai apibarstome kakavos milteliais ir sukrečiame gautą masę.

7. Miltuotais pirštais sulyginame riešutų, vaisių, miltų ir medaus masę žemame kepimo inde. Šauname į įkaitintą orkaitę ir +150° temperatūroje kepame 30 min.

8. Iškepusį skanėstą reikia gerai atvėsinti, tada atsargiai išimti iš kepimo indo ir gausiai apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder