Juodasis ridikas: sveika ir skanu

Juodasis ridikas: sveika ir skanu

Žiedeliais supjaustykite 3 stambesnes svogūnų galvutes, užpilkite verdančiu vandeniu, palaikykite 3-4 minutes ir nuvarvinkite kiaurasamtyje. Stambia tarka sutarkuokite ridiką, sumaišykite su svogūnais, pasiūdykite, užpilkite grietine.

Juodųjų ridikų salotos

300 g juodųjų ridikų, 250 g virtos liesos avienos arba jautienos, 2 svogūnai, 2 šaukštai sviesto arba aliejaus, 100 g majonezo, 2 šaukštai smulkintų petražolių arba kalendrų, 1 šaukštas spanguolių arba bruknių, druskos.

Nuplautus ir nuvalytus ridikus ir mėsą supjaustyti plonais šiaudeliais. Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti su sviestu arba aliejumi, sudėti ant mėsos su ridikais, pasūdyti. Sumaišyti su puse majonezo. Sudėti į salotinę, aplieti likusiu majonezu, apibarstyti žalumynais, papuošti uogomis.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder