Kiniškas gongbao pagal Arūną Liubinavičių

Kiniškas gongbao pagal Arūną Liubinavičių

Šį šeštadienį svečiuojamės UAB "RSV projektai" direktoriaus Arūno Liubinavičiaus virtuvėje: sužinosime gardaus vyno užkandžio receptą ir kaip pasigaminti saldžiarūgštį kinišką gongbao...

"Dažniausiai gaminu vasarą, kai reikia stovėti prie kepsninės, o šaltais žiemos vakarais norisi pasėdėti prie židinio su taure vyno. Kad neaugintume didelio pilvo, gaminame tokį patiekalą: pomidorų pastą tepame ant skrebučių. Tai yra toks smulkus "bajeris"...

Nulupame poros pomidorų odelę, išskobiame šerdį su sėkliukėmis. Dar reikės česnako, kad nuo gripo apsaugotų, pipirų ir druskos. Visa tai suplakame plaktuvu į tyrę.

Tada orkaitėje pakepiname prancūziško batono riekeles ir jas sudėję į didelę lėkštę aptepame tyre. Nelabai kaloringa ir puikiai kvepia. Užkandis tinka prie baltojo ir raudono vyno (tai mano amplua).

Mūsų šeima labai mėgsta kinišką gongbao. Paskrudini porą saujų žemės riešutų be odelių - iki rudumo. Vištienos krūtinėlę supjaustai juostelėmis, 5 - 7 minutes pakepini aliejuje, kol lengvai apskrus, suberi riešutus, įberi truputėlį cukraus, druskos, įlašini sojų padažo ir būtinai įberi čili pipirų, kad suteiktų aštrumo.

Įdedame arbatinį šaukštelį krakmolo, sumaišome. Sudedame "sagomis" stambiai supjaustytas ir apskrudintas morkas, o galiausiai - juostelėmis supjaustytas paprikas.

Patiekalas saldžiarūgštis. Patiekiamas su ryžiais. Valgome apsilaižydami."

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder