Ingredientai:
ilgavaisiai agurkai 3 vnt.
kefyras 800 ml
krapai 25 g
svogūnų laiškai 50 g
petražolės 2 valg. šaukštas (-ai)
garstyčios 2 arbat. šaukštelis (-iai)
citrinos sultys 2 valg. šaukštas (-ai)
druska 1 žiupsnelis (-iai)
varškės sūris 120 g
bulvės
Instrukcijos:
Agurkus, krapus, svogūnus ir petražoles nuplaukite ir susmulkinkite. Kelis šaukštus kapotų svogūnų atidėkite patiekimui. Į didelį dubenį supilkite kefyrą, suberkite supjaustytus agurkus, svogūnų laiškus, krapus, petražoles. Įkrėskite šaukštelį garstyčių, supilkite citrinos sultis, pagardinkite druska. Sriubą sutrinkite iki vientisos masės. Dėkite į šaldytuvą.
Bulves nuskuskite ir virkite sūdytame vandenyje, kol suminkštės. Vandenį nupilkite.
Prieš patiekdami šaltą agurkų sriubą, užbarstykite trupinto varškės sūrio. Sriubą patiekite su virtomis bulvėmis.
Rašyti komentarą