Žiedinių kopūstų apkepas

Žiedinių kopūstų apkepas

Šis žiedinių kopūstų apkepas su gardžia sūrio plutele gali būti valgomas ir kaip lengvas pagrindinis patiekalas, ir kaip garnyras prie mėsos ar žuvies kepsnių.

Reikės:

1000 g žiedinių kopūstų,

1 šaukšto druskos,

200 g grietinėlės,

2 šaukštelių mairūno, baziliko, raudonėlio,

150 g kietojo sūrio,

kvapniųjų pipirų pagal skonį.

Gaminimo būdas

Žiedinius kopūstus išskirstykite pagal žiedynus. Virkite 5 minutes pasūdytame vandenyje.

Nuvarvinkite vandenį. Kopūstus sudėkite į apkepo formą. Pabarstykite pipirais ir prieskoniais.

Užpilkite grietinėle.

Ant viršaus užtarkuokite kietojo sūrio.

Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių. Kepkite 30 minučių, kol kopūstai pasidengs rusva sūrio plutele.

Skanaus!

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder