Į miesto centre įsikūrusio viešbučio "Amberton Klaipėda" dvyliktą aukštą vilioja net tik noras pamatyti Klaipėdą iš viršaus, bet ir jame įsikūręs pirmasis panoraminis restoranas mieste simbolišku pavadinimu "XII". Jame siūloma paragauti profesionalių ir patyrusių virėjų atviroje virtuvėje gaminamų patiekalų bei tuo pačiu metu apžvelgti uostamiesčio panoramą.
Staigmenos lankytojams
2003 m. rugsėjį duris atvėręs restoranas švęsti savo dešimties metų jubiliejų nutarė apdovanodamas lankytojus - rugsėjo mėnesį vykstančioje loterijoje, galima laimėti nemokamus dienos pietus. "Norint sudalyvauti šioje loterijoje visai nebūtina užsisakyti dienos patiekalą, galima išsirinkti bet kurį patikusį patiekalą iš meniu, dienos pietų metu nuo 12 val. iki 14.30 val. Atsiskaičius ir gavus čekį, ant jo reikia užrašyti savo kontaktinius duomenis - vardą, pavardę ir telefono numerį arba prie čekio prisegti vizitinę kortelę ir įmesti į ant baro stovinčią urną", - paaiškino restorano direktorė Nijolė Chodosovskaja.
Visą rugsėjo mėnesį vykstančios loterijos nugalėtojas bus išrinktas spalio pirmą dieną, jis restorane "XII" visą savaitę mėgausis nemokamais dienos pietumis.
"Pirmadienį, tikrąją jubiliejaus dieną, bus rengiama dar viena akcija, kurios metu užsisakiusiems patiekalą iš jubiliejinio meniu pasiūlysime paragauti puikaus prancūziško putojančio vyno "LaCheteau Cremant Brut"", - pasakojo restorano vadovė.
Jubiliejiniame meniu - populiarūs patiekalai
Restorano darbuotojai kartu su gamybos vadove Zigrita Komanduliene jau ne kartą vyko į įvairius kulinarinius mokymus Lietuvoje ir užsienyje, netolimoje ateityje planuoja vykti gilinti profesinių žinių į Turkiją bei Italiją. Išalkusių klaipėdiečių restorano kolektyvas laukia su ypatingais patiekalais iš sudaryto jubiliejinio meniu.
Dešimtmečio meniu TOP 10 puikuojasi kiekvienais restorano gyvavimo metais lankytojų labiausiai mėgtų patiekalų pavadinimai
LOTERIJA. Rugsėjo mėnesį vykstančios loterijos laimėtojas visą savaitę skanaus restorano "XII" virėjų šedevrus.
N. Chodosovskaja akcentavo, kad kai kuriuos patiekalus klaipėdiečiai jau gali būti pamiršę, tad jubiliejus - puiki proga prisiminti prieš keletą metų gomurius džiuginusius skonius.
Į jubiliejinį restorano "XII" dešimtmečio meniu įtraukti įvairūs patiekalai. Siūlomos marinuotų daržovių bei jūros gėrybių salotos, trinta pomidorų sriuba, užkandžiams - traškūs suktinukai su krevetėmis bei brokolių pyragas. Pagrindiniai karštieji patiekalai - ant grotelių kepta jautienos arba kiaulienos nugarinė su šonkauliu, kalakutienos Cordon Bleu ir lašišos kepsnys, o desertui - morkų pyragas.
Sužavi interjero sprendimai
Mėgaudamiesi patiekalais, lankytojai pastebi ir jaukias interjero detales - sienas puošia varinės lentelės su užrašais bei puošybos elementai, akcentuojantys skaičių 12. Klientus nustebina ir "laimingasis" staliukas - prisėdus būtent prie jo, gaunama 12 proc. nuolaida sąskaitai.
Į dvi dalis padalintoje restorano "XII" salėje galima rasti staliukų ir dalykiniams pietums, ir romantiškam pasimatymui su vyno taure, ir draugų kompanijos šventei. Panoraminiu vaizdu į uostamiestį galima grožėtis ir naudojantis čia pat įrengtais nemokamais apžvalgos žiūronais.
Restorane kiekvieną ketvirtadienį galima pasiklausyti gyvai atliekamos muzikos, o jauki aplinka ir atsiveriantys nuostabūs Klaipėdos vaizdai apsilankymą padaro įsimintinu ilgam.
Informacija
Restoranas "XII" įsikūręs Naujojo sodo g. 1, 12 aukšte. Informacija telefonu 846 404 375.
Šio straipsnio turinys yra reklaminio pobūdžio.
Rašyti komentarą