Į epidemijos krečiamą Italiją išvykęs vilniečių choras sukėlė lietuvių pasipiktinimą

Į epidemijos krečiamą Italiją išvykęs vilniečių choras sukėlė lietuvių pasipiktinimą

Kasdien vis labiau augantys koronaviruso aukų skaičiai kelia vis didesnę baimę, o atsakingos institucijos ragina susilaikyti nuo masinių renginių ir tuo labiau – nuo kelionių į valstybes, kuriose koronavirusas jau įsisiautėjęs.

Tačiau ne visi susilaiko – Bernardinų bažnyčios dalimi esantis choras „Langas“ Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą paminėjo savaitės viešnage Italijoje ir šventei skirtu koncertu.

Tokia choristų kelionė į Italiją, kurioje mirčių nuo koronaviruso skaičius per parą neseniai pasiekė du šimtus, virtualioje erdvėje įvardijama akibrokštu ir kvailyste, tačiau pats choras savo paskyroje feisbuke ramina, jog koncertas buvo atšauktas, o patys choristai buvo informuoti, jog vykti į Italiją yra saugu.

„Mieli tautiečiai, suprantame jūsų susirūpinimą ir gerbiame pilietiškumą. Informuojame, kad choras „Langas“ į Italiją vyko su kultūrine misija. Prieš vykdami komunikavome su mūsų diplomatinėmis ir sveikatos apsaugos institucijomis, kurios mus informavo, kad į Romą vykti yra saugu. Būdami Romoje, griežtai laikėmės higienos ir visų VSAC rekomendacijų“, – rašoma feisbuke.


Kovo 11-ąją choristai paminėjo sugiedodami Lietuvos himną.

Tačiau lietuviai nėra itin atlaidūs – toje pačioje erdvėje žinomi žmonės ir nuomonės formuotojai kritikuoja choristus dėl nesupratingumo ir kelia versiją, kad chorui galimybė pakeliauti buvo aukščiau už saugumą.

„Aš tai nesuvokiu elementaraus žmonių kvailumo ir netsakingumo. Paskelbta, kad į Italiją vykti yra nesaugu. Kauniečiai nusprendžia, kad jau geriau pakratys kojas, bet apmokėtos kelionės neatsisakys. Skrenda, užsikrečia, grįžta ir trinasi po Kauną bendraudami su kitais žmonėmis. Dabar guli izoliuoti, o visa šalis isterijoj. Sveikinu, jums pavyko!

Dar didesnis kosmosas yra choras „Langas“, kuris į Italiją išvaro pačiu baisiausiu laiku pakoncertuoti, nors visur klykiama, kad į Italiją – jokiais būdais.

Dzin, gal kitos progos nuvaryt į tą Italiją nepasitaikys – išvaro ir dar savo kvailumu pasigiria feisbuke, kur pozuoja su ambasadoriumi“, – feisbuke rašė Saugirdas Vaitulionis.


Dar kritiškiau atsiliepė apžvalgininkas ir maisto kritikas Andrius Užkalnis. „Vaikų neskiepijantys idiotai mutavo ir dabar jie pasireiškia mūsų šalyje kaip agresyvūs debilai, kurie varo į Italiją nepaisydami jokių čia tų medicinos dalykų, nes normalus patvorio lietuvis visų tų nesąmonių nebijo ir nekreipia dėmesio“, – virtualioje erdvėje teigia A. Užkalnis.


Klausimų, kodėl choristai vyko į epidemijos krečiamą Italiją, kilo ir TV laidų vedėjai, žurnalistei Daivai Žeimytei-Bilienei.

„Aš truputėlį kažko nesuprantu. Italijoje virusas šienauja žmones, susirgimų daugėja, visi Lietuvoje nustatyti atvejai ­­­– „made in Italy“, URM jau kurį laiką rekomenduoja nevykti į šią šalį, bet štai choras „Langas“ svečiuojasi Italijoje, kur, kaip rašo, yra svetingai sutinkami Lietuvos ambasadoriaus. Paaiškinkite man prašau, kodėl?“ – feisbuke rašė žurnalistė.


Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder