Baigtas laukinių gyvūnų vakcinacijos nuo pasiutligės etapas

Baigtas laukinių gyvūnų vakcinacijos nuo pasiutligės etapas

Liepos 26 d. Lietuvoje baigtas pirmasis šių metų laukinių gyvūnų vakcinacijos nuo pasiutligės etapas. Jaukai su vakcina iš lėktuvų buvo pradėti mėtyti birželio 28 d. Baltijos jūros pakrantėje, Klaipėdos rajone. Vakcinacija atlikta visoje Lietuvos teritorijoje ir užbaigta anksčiau, nei buvo planuota.

Pasak Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, susirgimų pasiutlige atvejų Lietuvoje kasmet mažėja, rezultatai gerėja. Pavyzdžiui, 2009 metais buvo užregistruoti 63 pasiutligės atvejai, 2010 m. - 33, 2011 m. - 14, 2012 m. - 5, o šių metų sausio - liepos mėnesiais nustatytas tik vienas ligos atvejis.

"Vienintelis būdas kovoti su šiuo mirtį sėjančiu virusu - naikinti viruso rezervuarą gamtoje ir užkirsti kelią infekcijai plisti, o tai galima pasiekti tik vykdant naminių ir laukinių gyvūnų vakcinaciją. Siekiant ir toliau sėkmingai kovoti su pasiutlige, žmonės, ypač kaimų ir vienkiemių gyventojai, turėtų nepamiršti savo naminius gyvūnus kasmet paskiepyti nuo pasiutligės", - komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vyriausioji veterinarijos gydytoja Aušra Leščinskaitė.

Pasiutligės likvidavimo programa bus tęsiama dar dvejus metus, kai Lietuvoje nebus užregistruota nė vieno susirgimo atvejo šia žmonėms ir gyvūnams pavojinga liga.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder