Dalia Grybauskaitė tikina, kad homoseksualų teisės Lietuvoje nepažeidinėjamos

Dalia Grybauskaitė tikina, kad homoseksualų teisės Lietuvoje nepažeidinėjamos

Prezidentė Dalia Grybauskaitė užtikrina, kad Lietuvoje homoseksualai nėra diskriminuojami, ir sako, kad Lietuva nėra padariusi jokių mažumų teisių pažeidimų.

Tokią nuomonę Prezidentė išsakė spaudos konferencijoje, vykusioje po to, kai šalies vadovė Europos Parlamentui pristatė Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai prioritetus.

Klausimas dėl homoseksualų teisių buvo vienas pirmųjų, kuriuos Lietuvos Prezidentei pateikė Europos šalių žurnalistai.

"Dėl gėjų parado - jis nėra uždraustas Lietuvoje. Derybos vyksta dėl to, kur tai vyks, kada, ir galutinis sprendimas bus priimtas šiandien (trečiadienį, - ELTA). Po 2-3 valandų Lietuvos teismas priims sprendimą", - susirinkusiesiems pranešė D. Grybauskaitė.

Prezidentė užtikrino, kad Lietuvoje visi piliečiai yra lygūs. Pasak šalies vadovės, tai įtvirtinta ir šalies Konstitucijoje.

"Norėčiau paminėti, kad Lietuvoje visos mažumos traktuojamos lygiai ir vienodai, tai yra visi mūsų, Lietuvos, piliečiai, kurių teisės pagal mūsų Konstituciją yra lygios. Jokių išimčių, privilegijų ar diskriminacijų mūsų įstatymai nenumato. Reiškia, visos mažumos yra traktuojamos vienodai", - sakė D. Grybauskaitė.

Šalies vadovė taip pat priminė, jog Lietuvos atžvilgiu nėra pareikšti jokie kaltinimai pažeidus mažumų teises.

"Norėčiau priminti, kad bet kokie kritiniai pasisakymai, kurie buvo Lietuvos atžvilgiu, buvo patikrinti tarptautinių komisijų ir įvairių organizacijų, ir nė viena iš jų nerado, kad Lietuva būtų pažeidusi europinę konvenciją dėl mažumų teisių. Tai būtų taškas", - gana griežtai kalbėjo Lietuvos Prezidentė.

ELTA primena, kad Vilniaus miesto savivaldybei ir Lietuvos gėjų lygai nepavyko suderinti leidimo šių metų liepą surengti homoseksualų eitynes sostinės Gedimino prospektu, o šį klausimą toliau nagrinėja teismas.

Pirmą kartą seksualinių mažumų eitynės Lietuvoje vyko 2010 m. gegužę.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder