Dėl TS-LKD pirmininko posto varžęsi A. Kubilius ir I. Degutienė savo kovą prilygino krepšinio varžyboms

Dėl TS-LKD pirmininko posto varžęsi A. Kubilius ir I. Degutienė savo kovą prilygino krepšinio varžyboms

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos lyderiai, Seimo Pirmininkė Irena Degutienė ir Premjeras Andrius Kubilius, sako, kad jų partija galėtų būti pavyzdys kitoms partijoms, ir teigia tikintys, kad konservatoriai laimės kitais metais vyksiančius Seimo rinkimus.

TS-LKD partijos pirmininku perrinktas ligšiolinis jos vadovas, Premjeras Andrius Kubilius pergalę, bendrapartiečių paramą laiko mandatu tolesniems Vyriausybės darbams. A. Kubilius padėkojo I. Degutienei už vidinės partinės demokratijos šventę, kurios, anot TS-LKD lyderio, iki šiol nebuvo.

"Šiandien kaip geroje šventėje buvo finalo diena. Gero krepšinio finalas pagrindinis dalykas yra intriga iki pat galo ir svarbiausia yra paskutinės minutės ir paskutiniai metimai. (...) Tai, kad mūsų partijos nariai apsisprendė balsuodami taip, kaip apsisprendė, suteikė man garbę dar dvejus metus būti partijos pirmininku, man yra labai svarbu ne tik kaip partijos nariui, pirmininkui, bet ir kaip Premjerui. Tokį partijos narių balsavimą tokioje geroje, sveikoje konkurencijoje vertinu kaip labai svarbų mandatą mano, kaip Premjero, ir Vyriausybės darbų tęstinumui. Sėkmingai įgyvendindami šiuos darbus kartu su Seimu, Seime veikiančia valdančiąja koalicija mes, kaip partija, labai sėkmingai ateisime ir į kitų metų Seimo rinkimus, kuriuose taip pat nugalėsime", - šeštadienio vakarą partijos būstinėje surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo A. Kubilius.

Seimo Pirmininkė I. Degutienė teigė nesijaučianti pralaimėjusi ir sakė, kad laimėjo partija. Tiesa, ji atkreipė dėmesį, kad A. Kubiliui teks įsiklausyti į nuomonę tų, kurie balsavo už jo konkurentę ir neslėpė maniusi, jog pralaimės didesniu balsų skirtumu.

"Andriau, mes esame pionieriai. Tai, ką padarėme, padarėme demokratiniuose tikruose partijos pirmininko rinkimuose, nes šiandien turbūt ne kiekviena partija išdrįstų tai padaryti. Mes padarėme. Iš tiesų laimėjo A. Kubilius, toks buvo partijos narių pasirinkimas. Mes turime labai didelį šansą su A. Kubiliumi eiti į Seimo rinkimus, laimėti juos. Tai, kas įvyko TS-LKD partijoje, yra pavyzdys visoms Lietuvos partijoms", - sakė I. Degutienė.

Pasak I. Degutienės, partijos lyderio rinkimai parodė, kad su partijos skyriais trūko kontakto, ir ragino daugiau bendradarbiauti.

"Demokratijos šventė tęsiasi. A. Kubilius yra šios demokratinės šventės iniciatorius. Tai buvo jo pozicija, pasiūlymas, kad mūsų partijos įstatuose atsirastų ta nuostata, kad skyrių nariai rinktų partijos pirmininką. Tai įvyko. Visose kitose partijose kol kas rinkimai vyksta suvažiavime. Tokie rinkimai iš esmės yra Jungtinėse Amerikos Valstijose. Tai, kas vyksta šiandien Lietuvoje, yra labai gerai, mokomės demokratijos, pilietinės visuomenės brandos ir pradedame nuo savęs. Kalbant apie tautininkus, džiaugiuosi, kad mūsų TS-LKD partija yra ir tautininkų partija. Mes lyg ir atitikmuo Europos liaudies partijos - nuo kraštutinių dešiniųjų iki centro dešiniųjų. A. Kubilius tikrai yra TS-LKD - nuo nuosaikių iki kraštutinių - partijos pirmininkas ir mes puikiausiai susitvarkysime savo partijoje", - teigė I. Degutienė.

ELTA primena, kad A. Kubilius TS-LKD partijos pirmininko rinkimuose gavo 5 546 partiečių balsus, I. Degutienė - 4 628 balsus.

A. Kubilius laimėjo Vilniuje ir Kaune, tačiau Klaipėdoje nugalėjo I. Degutienė. Regionų skyriuose kova vyko apylygiai.

Rinkimai laikomi įvykusiais, jei juose dalyvauja ne mažiau kaip pusė visų TS-LKD narių ir kandidatas surenka daugiau kaip pusę rinkimuose dalyvavusių partijos narių balsų.

A. Kubilius partijai vadovauja nuo 2003 metų. Tai jau ketvirta A. Kubiliaus kadencija pirmininko poste.

TS-LKD partijos pirmininką renka dvejų metų kadencijai.

TS-LKD turi 81 skyrių Lietuvoje ir užsienyje ir vienija 17 tūkst. narių.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder