Eligijui Masiuliui atsisakius mandato, Seime liks vienu nariu mažiau

Eligijui Masiuliui atsisakius mandato, Seime liks vienu nariu mažiau

Specialiuoju liudytoju Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) apklaustam Liberalų sąjūdžio pirmininkui atsisakius Seimo nario mandato į jo vietą naujas parlamentaras neateis ir Seime iki rinkimų liks vienu parlamentaru mažiau.

"E. Masiulis yra išrinktas vienmandatėje Marių rinkimų apygardoje. Rinkimai vienmandatėje apygardoje rengiami pakartotinai, jeigu iki rinkimų būna likę bent pusė metų. Dabar jau tiek neliko, todėl tikrai negalime surengti trims mėnesiams rinkimų. (E. Masiuliui atsisakius mandato - ELTA), nebūtų to vieno Seimo nario iki rinkimų", - sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

E. Masiulis ketvirtadienio vakarą pareiškė atsisakysiąs ir partijos pirmininko ir Seimo nario pozicijos.

Kol kas Z. Vaigauskas neturi informacijos apie tai, kada jis atneš pareiškimą. Tačiau, pagal procedūrą, tai padarius toks pareiškimas yra svarstomas per savaitę. Artimiausias VRK posėdis rengiamas trečiadienį.

"Posėdyje Seimo narys patvirtina, kad jis nori atsistatydinti, perskaito pareiškimą, komisija balsuoja, bet mes motyvų nesvarstome. Motyvų nėra būtina nurodyti, nurodoma, kad jis savo valia suprasdamas, ką daro, atsistatydina, ir tas sprendimas įsigalioja, jis to mandato nebeturi, neturi nei neliečiamybės , nei viso kito", - sakė Z. Vaigauskas.

Penktadienio rytą į posėdį aptarti situacijos, ir rinkti naujo pirmininko susirinko Liberalų sąjūdžio valdyba. Tarp kandidatų minimos trys pavardės: Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, europarlamentaras Antanas Guoga ir parlamentaras Eugenijus Gentvilas.

STT pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo, papirkimo ir prekybos poveikiu stambiu mastu. Šiuo metu ikiteisminiame tyrime turimi duomenys leidžia įtarti, kad galimai verslo koncerno "MG Baltic" atstovai už politinės partijos veikimą jų naudai perdavė itin stambaus masto kyšį (apie 100 000 eurų) Seimo nariui liberalui, Liberalų sąjūdžio pirmininkui E. Masiuliui.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder