Generalinis prokuroras prašo Seimo panaikinti teisinį imunitetą Vincui Babiliui

Generalinis prokuroras prašo Seimo panaikinti teisinį imunitetą Vincui Babiliui

Generalinis prokuroras Darius Valys antradienį paprašė Seimo panaikinti teisinį imunitetą greitį viršijusiam parlamentarui Vincui Babiliui.

Iš Seimo tribūnos D. Valys informavo, kad Seimo narys V. Babilius kelyje Vilnius-Klaipėda važiavo 165 kilometrų per valandą greičiu. Tautos prisikėlimo partijos narys pareigūnams įkliuvo šių metų liepos 9-ąją.

Pasak D. Valio, už pažeidimą jam gresia bauda arba 7 parų administracinis areštas su teisės vairuoti transporto priemonę atėmimu.

"Kiekvienas Lietuvos Respublikos pilietis privalo atsakyti už savo veiksmus. Seimo nario V. Babiliaus galimai padarytą pažeidimą, kaip ir kitų Lietuvos gyventojų pažeidimus, turi svarstyti ir įvertinti teismas", - teigė generalinis prokuroras.

Jis sakė turįs duomenų, kad V. Babilius praeityje ne kartą buvo baustas administracine tvarka už kelių eismo taisyklių pažeidimus ir šiuo metu turi keturias galiojančias nuobaudas.

"Seimo narys turėtų atsakyti už savo veiksmus, už padarytą dar vieną kelių eismo taisyklių pažeidimą", - sakė D. Valys, paprašęs panaikinti parlamentaro teisinę neliečiamybę.

V. Babilius atsiprašė kolegų už nusižengimą, dėl kurio gaištamas Seimo darbas.

"Nesigilindamas į įvykio aplinkybes, noriu pabrėžti, kad esu pasiruošęs atsakyti pagal visas įstatymo numatytas sankcijas. Manau, kad Seimo nario mandatas neturėtų būti priedanga pasislėpti nuo atsakomybės, todėl prašau visų balsuoti ir palaikyti generalinio prokuroro prašymą", - kreipdamasis į Seimą sakė V. Babilius.

Seimas sudarė laikinąją tyrimo komisiją, kuri spręs, ar leisti suvaržyti greitį viršijusio V. Babiliaus laisvę.

Antradienį komisijos sudarymą parėmė 53 Seimo nariai, prieš buvo 4, susilaikė 23 parlamentarai.

Tyrimo komisijai, kurioje dirbs 12 Seimo narių, vadovaus "tvarkietis" Remigijus Žemaitaitis. Seimas pavedė komisijai tyrimą atlikti iki šių metų rugsėjo 20 d.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder