Jau kitąmet Premjeras gali įsikurti rezidencijoje Turniškėse

Jau kitąmet Premjeras gali įsikurti rezidencijoje Turniškėse

Tikėtina, kad jau kitais metais bus užbaigtas Premjero rezidencijos Turniškėse remontas.

Kaip pirmadienį skelbia žiniasklaida, Vyriausybės kanceliarija po savaitės pasirašys sutartį su bendrove, laimėjusia konkursą užbaigti Premjero rezidencijos Turniškėse remontą. Darbai turėtų kainuoti apie 600 tūkst. litų. Tiesa, pinigų tam šių metų valstybės biudžete nenumatyta.

Pasak Vyriausybės kanclerio Almino Mačiulio, konkurso procedūros tebevyksta, nes vienas iš dalyvių pareiškė pretenziją dėl komisijos sprendimo.

"Pagal procedūras į pretenziją buvo atsakyta, ji atmesta, bet, kadangi pretenzijos teikėjas turi turėti laiko kvestionuoti arba nekvestionuoti mūsų komisijos sprendimo, tai 15 kalendorinių dienų atidėjimo laikotarpis pratęstas. Kitais žodžiais, nuo praeito penktadienio reikėtų dar porą savaičių palaukti", - žurnalistams pirmadienį sakė Vyriausybės kancleris.

Jis neįvardino, kokios įmonės dalyvavo viešai paskelbtame konkurse ir kodėl viena iš konkurso buvo pašalinta. Žiniasklaida skelbia, kad konkurso laimėtoja - bendrovė "Portalas".

"Dvi bendrovės dalyvavo. Viena iš tų, kuri nepateikė kvalifikaciją įrodančių dokumentų, jos pasiūlymas buvo atmestas. Beje, šis pasiūlymas buvo gerokai didesnis negu to, kuris potencialiai gali būti laimėtojas",- sakė A. Mačiulis, tačiau jis nepatikslino kainos.

Vyriausybės kanclerio teigimu, apskritai laikomasi pozicijos iki galo sutvarkyti Premjero rezidenciją, numatoma darbų pabaiga - kiti metai, kadangi šiais metais lėšų tam nepakanka.

"Bet tikimės kitų metų pradžioje", - sakė A. Mačiulis.

Pašnekovo teigimu, rezidencijoje liko atlikti vidaus apdailos darbus, nupirkti baldus, įdiegti įrangą. Atlikus šiuos darbus, anot Vyriausybės kanclerio, rezidencijoje jau būtų galima gyventi. Esą šiuo metu Premjeras Algirdas Butkevičius nesikelia į rezidenciją, nes ši nebaigta.

"Galų gale rezidencija nėra pavardei, ji yra pareigybei", - kalbėjo A. Mačiulis.

Premjero rezidencijos Turniškėse įrengimo darbai tęsiasi nuo 2006 m.

Remontui jau išleista apie 4 mln. litų. Rezidencijos remontas buvo sudominęs Seimo Audito komitetą, kuris įtarė, kad pinigai naudojami neracionaliai. Dėl to buvo nutraukta sutartis su remontą pradėjusia bendrove.

Rezidencija kuriama 1939 metų statybos name. Prieš rekonstrukciją pastatas buvo avarinės būklės, jame buvo įrengti butai.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder