JAV vertintas NATO krovinių tranzito per Klaipėdos uostą į Afganistaną bandymas

JAV vertintas NATO krovinių tranzito per Klaipėdos uostą į Afganistaną bandymas

JAV viešintis užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis susitikime su transporto logistinės kompanijos "Maersk Line" vadovybe įvertino pirmuosius krovinių tranzito per Lietuvą į Afganistaną bandymus ir aptarė tolesnį bendradarbiavimą krovinių tranzito srityje.

Ši krovinius gabenanti įmonė yra įgaliota vykdyti JAV vyriausybės krovinių, skirtų NATO operacijoms Afganistane, gabenimą. "Maersk Line" yra atsakinga ir už JAV krovinių tranzito, einančio per Klaipėdos uostą ir Lietuvos teritoriją į Afganistaną, planavimą ir koordinavimą.

Taip pat aptartas bendradarbiavimas su kitomis tranzitinėmis šalimis, krovinių patikros Klaipėdos uoste tobulinimo ir krovinių tranzito išplėtimo klausimai.

Ministras padėkojo už parodytą pasitikėjimą Lietuvos transporto ir tranzito galimybėmis bei pabrėžė Lietuvos pasirengimą tolesniam sėkmingam bendradarbiavimui.

A. Ažubalis kaip Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) pirmininkas pirmadienį Vašingtone taip pat susitiko su Europos Sąjungos šalių ambasadoriais JAV ir pristatė Lietuvos pirmininkavimo ESBO tikslus.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder